Anul ăsta avut o grămadă de probleme cu Booking.com și am făcut prima vacanță cu AirBnb. Mi s-a părut foarte ok, mult mai ieftin și am putut alege fix locația pe care o doream. Bazându-te pe review-uri nu văd cum ai putea avea probleme. 

   

Probleme cu Booking.com

Prima oară nu am putut anula o rezervare … mi-am dat seama că îmi expira permisul și nu puteam pleca. Negociază dacă ai cu cine … Hotelul vroia banii, Booking.com nu ne poate ajuta , să ne descurcăm.

A doua oară, ziceau ca nu merge cardul.  Booking.com nu ne poate ajuta… ING și BCR spuneau că e totul ok, hotelul nu putea procesa plata. Ne-au anulat rezervarea și banii erau luați  de fapt de pe card. Fă cereri, trimite mailuri, sună în Franța… Stress inutil. Iau banii. Sună după trei zile cineva de la Booking.com : data viitoare faceți rezervare cu anulare gratis și plata cash. Ok.

A treia oară, facem cum am zis. Plata cash, anulare gratuită, totul ok. Apoi sună cei de la hotel și  zic că au încercat să ia banii și nu le-a mers. Zic da, am selectat plata cash. „A! Nu se poate”. Le scriu la Booking.com – nu mai răspunde nimeni. Am anulat rezervarea și cu asta basta. 

Vacanța cu AirBnb

Am scris de mai multe ori și am citit de multe ori despre AirBnb – aplicația unde poți închiria locuințe oriunde și cu care poți câștiga bani dacă oferi turiștilor și apartamentul tău – dacă ai cum. Aveam îndoieli, dar sistemul s-a maturizat și acum gazdele sunt bine puse la punct. Am stat la Paris lângă Tour Eiffel la preț de hotel de periferie , în apartament de două camere , lângă magazine și restaurante ok, aproape de metrou sau RER. La Berlin am cazarea exact unde vroiam, iar hotelurile erau ocupate în zonă.

Încep să cred că voi folosi tot mai des AirBnb în loc de Booking.com . Voi ați folosit vreunul dintre cele două servicii ?

Sau alte aplicații de turism și călătorie ?