Am scos din cutie iPhone XS și am testat cea mai importantă problemă a momentului: încărcarea cu ecranul închis. Din fericire nu avem problema asta în România. Urmează să testez și celelalte informații și probleme. Nu este exclus ca problemele să fie limitate la anumite loturi de iPhone.Dați un play și aștept comentarii de la voi…

Lista cu probleme iPhone XS

  • utilizatorii se plâng că iPhone XS cu ecranul închis nu se încarcă. Sunt atât jurnaliști care au avut telefonul la test, cât și oameni care au cumpărat deja iPhone XS. Dacă ecranul se închide și e negru, telefonul nu mai încarcă. În video de mai sus am testat numeroase variante, atât când era telefonul nou, cât și după ce am setat contul meu de Apple. Când este conectat la priză ecranul se activează singur și se încarcă. Oricât l-aș lăsa pare că se încarcă. O să mai verific pe parcurs, dar așa pare la ora actuală, ceea ce înseamnă că modelul de test nu are acea problemă. Se pare că Apple va rezolva asta și printr-un update de software pentru cei care întâmpină probleme. Mai mulți comentatori spun că mufa de încărcare nu este recunoscută și de aceea nu începe încărcarea în stand-by. Revin cu informații.
  • iCloud al Apple mi-a pierdut toate back-up-urile de când am avut iPhone 7. Am testat și iPhone 8, pe care l-am reinstalat din back-up, deci anul trecut era valabil, acum nu mai e. Nu găsește nimic în cloud.
  • am parola de la contul Apple stocată în Chrome. Fără iPhone/iPad nu am mai schimbat parola, doar am accesat din când în când iCloud pentru pozele vechi. Parola este aceeași de vreo trei ani. Astăzi, conectez iPhone XS la WiFi și introduc emailul și parola: parolă greșită. Cum să fie greșită, poate am scris eu ceva greșit… nu. Nu a mers.  A trebuit resetată parola. Dacă o puneam pe cea veche, spune că nu poți schimba parola cu una folosită deja. Deci era corectă. În fine, am resetat parola.
  • după ce am restat parola, cu succes, iPhone a rămas blocat, pe ecran era fix “Parola a fost schimbată cu succes, apasă Continuă”. Nu făcea nimic, așa că a fost nevoie de restart.
  • am găsit pe laptop un backup vechi, pe care l-am salvat pe partiția d:/ demult și am uitat de el. Am încercat să dau telefonului restore, cu iTunes și folosind acel backup. Prima eroare: parola nu e bună. Apoi, nu se poate conecta la iPhone. Mi-am amintit că așa face când are actualizări. Da, am actualizat iTunes. Apoi a mers. Pentru a face însă restore mi-a cerut și codul de blocare de la fostul iPhone. Deși, la fel, am același cod dintotdeauna, din 6 cifre, nu l-a recunoscut. Poate am uitat eu după 2 ani fără iPhone, dar am avut tot timpul același cod. A restaurat o parte din date, altele rămân pierdute în backup, nu se pot regenera decât cu acel cod.
  • Am mai observat că bateria s-a descărcat relativ repede. Avea 90% când l-am scos din cutie, 82% când am verificat eu la jumătatea filmului și 76% după film, adică în 20 de minute… Am citit că bateria este cea mai mare problemă pentru utilizatori, încă nu am făcut testul de autonomie, dar urmează în curând. În schimb, am mai observat ceva. Nu se mai poate afișa procentajul bateriei direct sus. În meniul Settings / Battery nu mai apare opțiunea Show Battery Percentage. Cel puțin nu la iPhone XS. Poți vedea procentul doar dacă tragi în jos meniul pentru a vedea Control Center din dreapta-sus. Altfel nu poți decât dacă intri în meniul Settings și Baterie. Ori să discuți cu Siri despre asta, nu am mai testat Siri în ultima vreme și nici n-am de gând să stau la taclale cu ea.
  • camera foto frontală, pentru poze selfie, aplică automat un filtru beauty, care nu poate fi dezactivat – am citit azi. Așa mi se pare și mie , nu am găsit opțiunea pentru dezactivarea filtrelor. Adică nu este nici activat filtrul, dar nu apare nici ceva de dezactivare. O fi setat by default. Pare că ești machiat în poze.
  • am citit de asemenea că are probleme cu WiFi și 4G, deocamdată pe rețeaua din birou nu am avut nicio problemă și testele sunt ok. Poate e puțin sub viteza Note 9, dar diferențele sunt mici. O să fac teste pe mai multe rețele și pun SIM în el în curând. Revin cu detalii.