Quantum Robotics, echipa câștigătoare la First Tech Challenge de anul trecut, are nevoie de susținere pentru a participa la competițiile internaționale anul acesta. Au avut un parcurs excelent anul trecut, câștigând o mulțime de premii.

Ei sunt acum în Coreea de Sud la un concurs de robotică, dar m-au rugat pe mine să vă povestesc despre echipă și cum îi puteți ajuta.

Quantum Robotics

Ideea înființării unei echipe de robotica în Liceul Internațional de Informatică București (ICHB) a pornit la inițiativă elevului Andrei Preda în toamnă anului 2017. Pasionat de robotică încă din timpul gimnaziului, Andrei a obținut rezultate internaționale remarcabile la concursurile de robotica „First Tech Challenge” începând cu anii 2015 și 2016. Pasiunea s-a transformat într-un real succes împreună cu echipa de robotică „Autovortex România”, alături de care a obținut locul I la mai multe competiții internaționale în: Coreea de Sud, de două ori, în Rusia, Germania sau Olanda. Aceste reușite au calificat echipa la campionatul mondial de robotică din SUA în anii 2016 și 2017, unde au ocupat locul al III- lea. În urma acestei performanțe echipa a fost primită și felicitată de președintele României.

În septembrie 2017, pe baza acestor rezultate, directorul liceului de Informatică și-a dat acordul înființării și susținerii echipei Quantum Robotics în liceul ICHB și a înscris echipa la concursul BRD First Tech Challenge România, ediția a-II-a, de anul trecut. Cunoscând resursele și împreună cu o grupă de elevi olimpici la fizică, matematică, informatică, chimie și robotică a fost creată o echipă performantă care are rezultate remarcabile încă din primul an. Echipa a câștigat locul 1 la competiția națională de robotică – „Winning Alliance Award” – și premiul de excelență – „Inspire Award” – precum și calificarea la Campionatul Mondial de Robotică 2018.

ads

Tot în 2018 au obținut Grand Gold Award, la olimpiada internațională de robotică „Genius Olympiad„, organizată de Universitatea de Stat din Oswego, New York, USA. Pe lângă cel mai înalt premiu obținut în concurs la secțiunea Robotică, elevii ICH B au obținut o bursă în valoare de aproximativ 10.000 USD pe an, dacă doresc să urmeze cursurile universității de stat din New York.

În august 2018, în loc de vacanță, ei au mers la Olimpiada Internațională de Robotică First Global – Mexic – de unde au venit cu 5 medalii de aur, printre care premiul „Albert Eistein” pentru excelență. Au mai fost și altele și au planuri foarte mari pentru viitor.

Pentru susținerea performanțelor ambițioase din 2019, echipa are nevoie de resurse financiare pentru achiziționarea și fabricare de piese customizate pentru roboți (bugetul cu tot cu electronică poate atinge 5.000 euro/robot, însă pentru a atinge performațe este nevoie de teste și mai multe variante de roboți), cheltuieli cu deplasările (avion, cazare, masă), cheltuieli marketing.

Informații despre echipă mai găsiți pe site-ul lor oficial sau pe pagina de Facebook.