Astăzi vă recomand câteva modele de camere foto Panasonic Lumix perfecte pentru fiecare utilizator, un cadou ideal pentru pasionații de fotografie și de video. Am început cu modelele de top, dar apoi cobor ușor spre nivelul mid-range și ajung la o cameră foto perfectă pentru orice utilizator.
Panasonic Lumix GH5

Panasonic Lumix GH5 este prima lor cameră video care înregistrează 4K la 60 de cadre pe secundă, 4K la 30 de cadre cu formatul 4:2:2 (majoritatea camerelor foto DSLR filmează 8bit și 4:2:0, un format care pierde din calitatea imaginilor. La fiecare grup de 4 pixeli orizontali și 2 verticali obține informații de culoare de la 2 de sus și zero din grupul de jos). În plus, filmează Full HD la 180 de cadre pe secundă și face fotografie 6K Photo cu un meniu special.

Este perfectă și pentru fotografie, are un senzor Live MOS de 20,3 megapixeli, fără filtru low-pass, are un stabilizator de imagine dual (obiectiv+body) care funcționează pe cinci axe. Viteza de citire este de 1.7 ori mai mare, are un procesor nou Venus Engine care are o viteză de procesare de asemenea crescută de 1.3 ori.

Pentru a realiza noul mod 6K Photo aparatul face o rafală și selectează cele mai bune cadre. Camera este construită pentru a rezista la ploaie și praf, se poate lucra fără alte protecții pînă la -10 grade și a fost testată și la temperaturi mari. Are Bluetooth 4.2 și WiFi pe 5GHz.

Prețul GH5 este acum de 8000-8500 de lei, doar pentru body. Dar nu veți regreta niciun moment investiția făcută. Toate detaliile sunt aici.

Panasonic Lumix DC-GX800K

Panasonic Lumix DC-GX800K este camera perfectă pentru bloggeri. Este compactă și ușoară, nu costă foarte mult și aduce toate tehnologiile foto avansate. Senzorul este de 16 megapixeli, iar tehnologiile integrate sunt echilibrate. Pentru filmare este ok, are ecranul rabatabil, puteți folosi obiectivele Micro Four Thirds, în plus are funcții speciale pentru fotografie. Pe scurt, este un aparat foto potrivit pentru călătorie, iar un set cu obiective se poate dovedi extrem de util pentru pasionații de fotografie sau filmare. Iar prețul acestui model este acum între 2.000 și 2.500 de lei.

Panasonic Lumix DC-FZ82

Panasonic Lumix DC-FZ82 este o cameră foto bridge, denumite de unii și ultra-zoom, pentru obiectivul cu zoom optic 60X. Este genul de cameră perfectă pentru călătorie, destul de compactă și ușoară, iar în acest caz nu ai nevoie de un set de obiective pentru că se poate folosi în diverse ipostaze obiectivul 20-1200 mm integrat. Datorită tehnologiei digitale integrate se poate ajunge la zoom de 120x fără pierderi de calitate. Are senzorul de 18 megapixeli, iar bateria ține pînă la 330 de imagini. Prețul acestui model este de aproximativ 1.500 de lei.

Panasonic Lumix DMC-FT30EP

Panasonic Lumix DMC-FT30EP este camera foto perfectă pentru orice pasionat. Este bună atât pentru fotografie, cât și pentru filmare, este rezistentă la apă și cădere, are funcții speciale precum Panorama sau Time Lapse. Rezistă sub apă la o adâncime de pînă la 8 metri, rezistă la căderi, rezistă iarna pe zăpadă pînă la -10 grade Celsius. Este o cameră potrivită pentru luat la pârtie în vacanță. Senzorul ei este de 16 megapixeli.

Prețul acestui modele este de 600-700 de lei, adică este cadoul perfect pentru cei cu adevărat pasionați de mișcare, sport, fitness și sporturi.