Am testat LG 32UK550-B, un monitor 4K pentru creatorii de conținut digital, perfect pentru muncă, dar potrivit și pentru distracție. Dimensiunea este perfectă pentru birou, este bun și pentru jocuri video, dar și pentru Netflix sau Amazon Video. Are specificații avansate, opțiuni de conectare decente, se poate ajusta standul pe înălțime. De asemenea, este disponibil în România la un preț foarte bun.

Pro și contra LG 32UK550-B

Avantaje:

  • display de calitate cu rezoluție 4K;
  • culori calibrate;
  • spectru de culoare DCI-P3 95%;
  • compatibil AMD FreeSync;
  • perfect pentru filme;
  • stand ajustabil pe înălțime;

Dezavantaje:

  • rata de refresh standard;
  • nu poate fi poziționat vertical;

Detalii tehnice LG 32UK550-B

Ecran: 31.5″, 3840 x 2160 px, 16:9, VA anti-glare
Luminozitate: 250 – 300 cd/m²
Timp de răspuns: 4ms
Unghi de vizualizare: 178 grade
Contrast: 3.000:1
Color Gamut: DCI-P3 95% (CIE1976)
Dimensiuni: 728.1 x 424.6 x 49.9 mm
Greutate: 7 kg / 10 kg cu tot cu ambalaj
Rate de refresh: 60 Hz
Difuzor: 5W
Conectivitate: 2xHDMI, DisplayPort 1.2, 3.5mm jack
Preț: 1.600 lei

ads

Mai multe detalii despre monitor găsiți chiar pe site-ul LG România.

Review LG 32UK550-B

Cutia în care vine monitorul este destul de masivă, are cam 10 kilograme pachetul. Totuși, a fost ușor de scos și de instalat, standul cu baza curbată se conectează rapid, un șurub în partea de jos și cu un click pe spatele ecranului. Imediat apoi poți poziționa monitorul pe birou. Ecranul poate fi poziționat mai jos sau mai sus, are o cursă de vreo zece centimetri. De asemenea poate fi lăsat pe spate sau adus mai în față, cu o cursă mai scurtă de circa 3-4 centimetri.

Monitorul are în cutie și alimentatorul, care este similar cu unul de laptop. Pe spate se văd conexiunile HDMI și DisplayPort, mufa de căști 3.5 mm plus mufa de alimentare. Cablul HDMI și cel DisplayPort sunt în cutie. S-a conectat rapid la laptop, iar imaginile redate sunt de cea mai bună calitate.

Realizarea este foarte bună, este un produs premium, suportul arată foarte bine, materialele sunt bune, marginile ecranului sunt foarte subțiri. Practic este perfect pentru orice birou și nu vă va dezamăgi.

Ecranul de mari dimensiuni oferă o experiență imersivă, este perfect pentru muncă, dar mai ales pentru jocuri video și filme. De asemenea, având rezoluție 4K este foarte bun pentru editare foto sau video, pentru creatorii de conținut digital. Cu un spectru de culoare DCI-P3 95% monitorul LG permite afișarea celor mai detaliate și vibrante culori pentru majoritatea gamelor de conținut și poate afișa și conținut 4K la rezoluție originală. Este calibrat pentru menținerea nuanțelor de culori exacte pe ecran astfel încât să redea culoarea intenționată de autor.

Tehnologia Radeon FreeSync face mișcările mai fluente, fără întreruperi și sacadări, fiind astfel ideal pentru jocuri video, în special pentru consolele de jocuri. Există moduri speciale pentru jocuri de tip shooter, unde focusul este pe timp de răspuns cât mai scăzut, dar și pentru jocuri RTS, unde focusul este pe calitatea foarte bună a imaginilor.

Monitorul LG 32UK550 are un singur buton, poziționat sub ecran, în zona de mijloc. Este similar cu un joystick, nu doar apeși, ci poți mișca de el înainte-înapoi și stânga-dreapta pentru a naviga prin meniuri. Puteți ajusta rapid setările, luminozitatea, contrastul, dar de asemenea puteți merge la meniurile predefinite și să alegeți setările dorite. Sunt nu mai puțin de 15 moduri diferite, de la filme și jocuri, camere întunecate sau luminoase și așa mai departe. Le ajustează automat pentru o vizionare cât mai bună.

Panelul VA este de foarte bună calitate, oferă imagini fără blur și poți citi scrisul fără se modifice literele. Monitorul vine deja calibrat din fabrică. Culorile sunt plăcute, redă 1,07 milioane de nuanțe și îmi place că este anti-glare, nimic nu se reflectă în display. Luminozitatea este foarte bună și contrastul ridicat permite o vizionare optimă a conținutului. Este un monitor certificat HDR10, deci este potrivit și pentru filme sau jocuri.

LG 32UK550 are un timp de răspuns de 4 milisecunde (gri la gri), deci nu poate fi considerat perfect pentru jocurile de acțiune. De asemenea, rata de refresh este de cea standard, de 60Hz. Cel puțin pasionații de shootere nu vor fi mulțumiți de aceste performanțe. Pentru toate celelalte tipuri de conținut este perfect, mai ales pentru jocurile de pe consolă.

Pentru cei care nu au un setup extensiv acasă, monitorul LG include și un difuzor de 5W bi-direcțional. El permite vizionarea de filme și redarea de sunet la jocurile de pe consolă pentru cei care nu vor să folosească căștile. Dar se pot conecta căști pe mufa de 3.5mm jack.

Concluzii

Monitorul LG 32UK500-B este perfect pentru creatorii digitali și ideal pentru filme și jocuri video cu rezoluție 4K și HDR10. Nu este un monitor pentru gamerii care preferă shootere și viteze maxime. E bun pentru editare foto și video, vine calibrat din fabrică și are 15 moduri diferite de lucru. Conectivitate bună, sunet integrat, contrast și luminozitate bună. De asemenea, are un aspect premium și un stand ajustabil. Este disponibil acum la un preț foarte bun.

Puteți cumpăra acest monitor direct de la eMAG.

Galerie foto