Mi-am amintit citind povestea lui Petreanu despre Romtelecom de niște istorii mai vechi. Înainte, nu doar că nu aveai alternativă pentru telefonul fix, dar nici nu aveai ce face – dacă nu erai norocos să ai locuința  în anumite cartiere, puteai să aștepți mult și bine pînă ți se instala postul telefonic. Apoi a fost o perioadă lungă în care unii dintre vecini vorbeau în țară sau internațional pe banii tăi și nu prea aveai ce face, am depus niște contestații care nu au rezolvat nimic. Știau unde să se lege direct în panou și vorbeau exact de pe numărul tău. În fine, capac a pus perioada cu accesul la net prin dial-up, când singura șansă de a avea Internet era modem-ul de 14 – 32 – 56kbps. Mult timp nimeni nu credea că situația o să se schimbe.
Însă schimbarea s-a făcut în timp. Pe când eram la ZF am povestit în câteva rânduri despre cea mai mare investiție într-o rețea IP realizată de o companie din România.

Rom Rom Romtelecom
Rom Rom Romtelecom

Romtelecom a ales tehnologia IP Cisco și a investit masiv în cele mai bune echipamente disponibile. Serviciile au devenit mai bune odată cu evoluția investițiilor. Apoi au crescut serviciile noi – Internet, televiziune, IPTV. În fine, servicii mai bune de relații cu clienții, servicii de intervenție mai rapide și care dispun acum de informații mai actualizate. Rămăsese doar o problemă importantă de rezolvat.

Acum vreo doi-trei ani când am vrut să adopt serviciile de Internet și TV, prețul era mare. Comparat cu ceea ce exista pe piața locală, chiar dacă ofereau calitate – televiziune digitală, internet de mare viteză, telefonie fixă cu tarife buni – pachetul final ieșea scump, de doua-trei ori comparat cu rivalii alternativi. Asta s-a văzut în faptul că s-au pierdut clienți spre alternativele ieftine. Dar în ultimii ani, Romtelecom a înțeles direcția pieței. Ok, au tehnologie bună, servicii mai bune, acum au și prețuri mai bune. De exemplu, nu știu ce ar putea bate oferta cu 59 de lei pe lună, care include toate cele trei servicii. Chiar că e “pachetul anului”. Voce – plătești vât vorbești, fără minute băgate pe gât, Internet de pînă la 100Mbps, care merge bine și n-a avut probleme în ultimii ani deloc, precum și televiziunea Dolce IPTV, una care oferă o calitate a imaginii foarte bună și o varietate mare de canale. De asemenea, nu a avut probleme niciodată în mai bine de un an de când am folosit serviciul.

Oferta e disponibilă pentru clienții noi sau pentru cei aflați în ultimele 3-6 luni de contract. Pachetul de 59 de lei este disponibil până la 31 ianuarie, cei care comandă online pot câștiga unul dintre cele peste 1.000 de premii puse la bătaie de către Romtelecom și partenerul TV Paprika pentru cei care decid să se aboneze online.

Am avut ocazia să testez majoritatea serviciilor de pe piața locală și situația e net favorabilă Romtelecom. Ca să nu mai zic că mi-a plăcut reclama TV. Probabil cea mai bună din România de Sărbători.