Am avut ocazia să testez Tenda Nova MW12, varianta cu două dispozitive. Este un router Wi-Fi de tip Mesh, care promite o acoperire mai bună pe o suprafață mai mare. Este ca și cum ați avea un router și un extender în același pachet.

Tenda Nova MW12 2-pack

Pro și contra Tenda Nova MW12

Atuurile acestui model:
– acoperire posibilă și pe două nivele;
– viteză stabilă de Internet;
– instalare ușoară;

Rămâne de discutat:
– apar tot mai multe dispozitive Mesh;
preț cam mare pentru ce oferă;

Detalii tehnice Tenda AC5 AC1200

Tehnologie: WiFi a/b/g/n/ac
Frecvențe: 2.4~2.4835GHz, 5.15~5.25GHz, 5.47~5.725GHz, 5.725~5.85GHz
Porturi: 3 x 10/100/1000Mbps
Dimensiuni: 100 x 100 x 100 mm
Viteze: 2.4GHz: 300Mbps, 5GHz-1: 867Mbps, 5GHz-2: 867Mbps
Preț: 755 de lei

Experiența cu Tenda Nova MW12

Nova MW12 este un sistem Mesh WiFi pentru întreaga casă. Este conceput pentru gospodării medii până la mari, cu un serviciu de bandă largă de mare viteză. Alimentat de tehnologia Tenda Mesh, creează o rețea distribuită cu mai multe noduri în întreaga casă. Are un procesor puternic de 900 MHz și memorie de 256 MB și este capabil să gestioneze mai multe dispozitive. Toate terminalele se pot bucura de Wi-Fi tri-band de mare viteză în același timp, ceea ce indică o latență scăzută pentru jocurile pe internet, streaming al videoclipurilor 4K și aplicații VR HD. Dispune de o instalare ușoară și permite atât conectarea în rețea automată, cât și adăugarea manuală. Cu roaming fără probleme prin casă, MW12 creează un sistem Mesh WiFi de mare viteză și inteligent în întreaga casă. Este posibilă chiar acoperirea a două niveluri.

Soluția tri-band AC2100 Mesh exploatează întregul potențial al vitezei serviciilor de fibră optică. Folosește trei benzi (2,4GHz, 5GHz-1, 5GHz-2) pentru a elimina decalajul. Suportă mai multe dispozitive streaming în același timp. Adoptă un modul front-end complet WLAN dedicat, puternic, de 5GHz, cu amplificator de semnal integrat. Semnalul concentrat asigură o acoperire WiFi pentru acasă mai puternică și mai stabilă.

Unitățile MW12 lucrează împreună într-o singură rețea unificată, susținută de protocolul 802.11k/v/r. Dispozitivele se conectează mereu la cel mai bun nod de performanță în timp ce se mișcă liber prin casă. Orice produs din seria Nova (MW3, MW5, MW5S, MW5G, MW6, MW12) poate fi folosit ca unitate suplimentară în rețeaua Nova existentă cu ușurință pentru a îndeplini cerințele de acoperire de acasă.

Echipat cu procesor dual-core de 900 MHz și memorie DDR3 de 256 MB, acceptă tehnologia MU-MIMO pentru a oferi o experiență fără lag pentru peste 100 de dispozitive. Quality of Service (QoS) optimizează traficul, astfel încât fluxul cu prioritate mai mare să poată trece primul, ceea ce aduce performanțe mai bune pentru videoclipuri 4K, jocuri HD-VR și altele.

Unitățile Nova pot fi administrate ușor cu ajutorul aplicației Tenda WiFi. Este disponibilă pentru telefoane Android și iOS, iar controlul este simplu și rapid.

Concluzii

Tenda Nova MW12 cu două dispozitive este gândit pentru acasă. Sunt convins că se descurcă și în birourile unui start-up, o cafenea sau alte asemenea locații. Are performanțe destul de bune, iar prețul este decent. Deși nu este chiar cel mai ieftin produs de pe piață. Poate fi luat de aici.

Galerie foto