Am deschis astăzi cutia Samsung A3 2017, cel mai compact smartphone din seria A, cel mai ieftin, dar care aduce un pic din design-ul avansat specific modelelor Galaxy și o experiență bună. Telefonul are acum un preț la eMAG de 1.299 lei.
Update: am adăugat și o prezentare video, mai la final.

samsung a3 2017

 

Este foarte adevărat, la 1.299 lei (cam 285 de euro, 305 dolari) găsiți telefoane mai vechi care au fost vârf de gamă sau sunt chinezești, no-name, cu dotări mai bune. Procesor mai puternic, mai mult ram, cameră foto mai tare. Cred că găsiți și sunt convins că alegerea este mereu dificilă. Dar dacă vreți un telefon Samsung nou, care va fi ok și veți avea garanție și service rapid, Samsung A3 2017 este o alegere decentă.

Experiența cu Samsung A3 2017

Am scos astăzi telefonul din cutie, arată foarte bine. Este compact, așa cum te-ai aștepta la un model cu ecran de 4.7 inch, este ușurel, are un meniu simplu și bine organizat și se mișcă decent. Am să continui testele pentru că o să scriu un review complet cu A3 2017, dar deocamdată vreau să vă spun că primele impresii sunt pozitive.

Telefonul arată chiar bine și are linia de design Samsung preluată de la S6, materialele sunt bune și se simte plăcut în mână. Varianta pe negru este excelentă, dar știu că unii cumpărători preferă modelele colorate, există și pe auriu. Nu știu dacă vor fi și alte culori disponibile.

Cea mai mare noutate la Samsung A3 2017 este tocmai faptul că rezistă la apă, ploaie, praf, nisip. Este construit mai bine decât generațiile anterioare și vă ferește de unele neplăceri. Totuși, eu vă recomand husele și foliile de protecție, iar câteva modele am să vă prezint și mai jos, apoi în detaliu în review.

Telefonul s-a deschis destul de rapid și am trecut rapid peste meniurile cu setări. A pornit în limba română, ceea ce pe mine mă enervează, dar se pare că pe unii utilizatori îi ajută, că nu se mai chinuie tare să înțeleagă setpările. Mi-a plăcut că au modificat un pic meniurile din Android (Settings), în sensul că au short-cut-uri spre alte chestii, ajungi rapid unde vrei.

Interfața e simplă și ușor de folosit, nu am avut probleme. Nici nu sunt preinstalate prea multe chestii, totul a fost ok. Acum aș avea doar o observație, mi se pare un pic bateria cam mică. Ea are 2.350 mAh, cu doar 50 mAh mai mare decât cea din 2016 și e bine că a crescut de la 1900 mAh la prima variantă. Dar și procesorul nou este diferit, nu știu practic cât o să consume. Vedem la review dacă a ținut cât de cât bateria sau ai nevoie de o baterie externă de luat cu tine.

Pînă sunt gata cu un review complet, orice întrebare aveți despre Samsung Galaxy A3 2017 puteți să o puneți într-un comentariu la acest articol. P.S. poți lua A3 2017 de la eMAG la un preț de 1.299 lei.

VideoGalerie foto