Samsung Galaxy S 4 – cel mai așteptat smartphone al momentului – se lansează oficial în România pe 17 aprilie. După această dată va mai trece mai bine de o săptămână până va ajunge în magazine. Lansat oficial în martie, telefonul vrea să reconfirme supremația sud-coreenilor pe piața terminalelor premium. Asta, cel puțin pînă la lanarea iPhone 5S.  Știm deja câteva magazine online care oferă informații despre preț și posibilitatea de a face precomandă. Marian a descoperit prețul Samsung Galaxy S 4 pe site-ul Orange. Iar zilele următoare vom afla de asemenea ofertele de preț ale celorlalți operatori. Sunt curios, care vi se pare cea mai bună ofertă?

Update: cititi review cu Samsung Galaxy S 4>>

 


samsung galaxy s 4 pret romania

ads

Galaxy S 4 preț

Ofertă: Cumpara Samsung Galaxy S 4 – 2849,99 lei…

Galaxy S 4 poate fi pre-comandat la un preț de 3.000 – 3.500 de lei din magazinele online. Unele au ales să meargă pe varianta prețului mic, altele mizează pe pasiunea utilizatorilor și pe cei care nu verifică prețurile pe alte site-uri. Mare atenție! Înainte de a face o astfel de investiție, interesa-ți-vă dacă se oferă garanție și service – pentru că magazinele cu preț mic vor evita să răspundă sau vor cita “garanția globală” oferită de Samsung, care nu este valabilă oricum. Cereți garanție și factură și pentru a evita situația penibilă când vi se livrează o copie chinezească și voi nu aveți documentele de achiziție pentru a face plângere.

Mai mult ca sigur, există și vânzători de Galaxy S 4 la cel mai mic preț, care vor cumpăra telefonul din afară, în dolari și îl vor vinde pentru câștig în România. Este o investiție riscantă, au fost multe cazuri în care coletele din afară au venit fără telefoane, doar cu accesoriile din pachet. Dar veți găsi pe site-urile de anunțuri Galaxy S 4 la preț de 2.850 – 2.950 de lei, adică puțin sub prețul de magazin, pentru că – de, întreprinzătorul ia câteva bucăți și face profit fără taxe.

După părerea mea, Samsung Galaxy S 4 este de luat de la operator sau de la magazinele GSM specializate, cu garanție. Alegeți varianta mai echilibrată – spuneți nu abonamentelor cu preț de 50-60 de euro pe lună. Faceți distincția între smartphone-ul cumpărat la subsidie și smartphone-ul achiziționat în rate (plătești rata+abonament). Căutați oferte cu reînnoirea abonamentului actual sau treceți pe un nou contract doar dacă vă place mai mult (de exemplu, dacă plătiți peste 100 de ron pe lună pe abonament, este logic să căutați abonamentele fără limite).

La Orange, Samsung Galaxy S 4 are un preț de 249 de euro cu abonament Panteră 49 pe doi ani sau 299 de euro cu Pantera 39 pe doi ani. Dar probabil că la un abonament normal (15-20 de euro) va costa 400 de euro. În acest fel economisiți 200 de euro din prețul real al telefonului, iar abonamentul are un preț decent – pe care oricum îl plăteai (!).

Am să revin cu detalii privind celelalte abonamente și prețuri disponibile pentru Samsung Galaxy S4.

În România ajunge oficial versiunea cu procesor Qualcomm Snapdragon quad-core la 1,9 GHz. Să vedem dacă reușește cineva să aducă și modelul cu procesorul Octa.