Samsung Galaxy S 4 – următorul smartphone de top al sud-coreenilor se lansează oficial în noaptea asta. Cele mai multe detalii au fost anunțate prin „zvonuri„, dar să vedem care se vor confirma. Vă scriu principalele detalii pe fugă și revin dimineață cu mai multe completări.

Update 1: pe 17 aprilie 2013 a fost și lansarea Galaxy S 4 în România >>
Update 2: puteți citi la mine pe blog și un review cu Galaxy S 4 >>

Samsung Galaxy S4 - lansarea
Samsung Galaxy S 4 – lansarea

Ofertă!! Cumpara Samsung Galaxy S 4 – 2849,99 lei

Transmisia video live a fost…  live text mai găsiți aici.
Conform Youtube sunt 280.000 de utilizatori care urmăresc lansarea live…. Au depășit ora de lansare oficială, sut 305.000 de utilizatori conectați la video. Incă 5 minute au trecut… 317.000 online. Încă cinci minute, iar audiența a scăzut la 268.000 mi se pare foarte tare semnalul. Oamenii nu au răbdare.

Evenimentul oficial tot nu a început, dar acum sunt 349.344 oameni online. Au revenit. Dau clipul video cu teasing-ul care a circulat pe Internet. 377,886 online iar J.K.Shin urcă pe scenă. L-am văzut la lansarea Galaxy Note, nu este charismatic, dar știe să prezinte perfect gadgeturile….

Prin tehnologie vă oferim o viață mai distrativă și mai interesantă, zice șeful Samsung. Vorbește acum despre funcțiile smartphone noi, iar acum Samsung Galaxy S4 face poze și capturează sunetul din momentul fotografiei. Vorbește despre controlul prin privire. Despre terminale smartphone care se conectează wireless fără rețea de servicii, pentru a transmite muzica și filmele. Despre terminale care oferă securizarea datelor.

samsung galaxy s4
samsung galaxy s4

Sursa foto.

Samsung Galaxy S 4

Design-ul dezamăgește iar – poze reale cu telefonul sunt aici. Denumirea oficială este Samsung Galaxy SIV. Este mai subțire, dar mai rezistent decât versiunea anterioară. Va fi lansat cu 386 operatori telecom – în versiunile 3G și 4G din toată lumea.

Ecranul este Super AMOLED Full HD de 5 inch, iar densitatea este 441ppi. Interfața este complet nouă. Este foare subțire, dar carcasa este din policarbonat.

Are 16, 32, or 64 GB of storage plus SD de 64GB. Bateria a crescut la 2600 mAh, iar camera foto are senzor de 13 megapixeli.

Da, gluma cu carcasa din kryptonită sună fix aiurea, policarbonat este plasticul folosit și anul trecut. Sunt curios de ce au zis că este mai rezistent…

Acum au un spectacol la care fac poze cu telefonul, pentru a „demonstra” funcțiile Samsung Galaxy SIV. Toată lumea zice că a fost penibil. E drept că la spectacol sunt aproape 450.000 de oameni online. Totuși, funcțiile foto nu sunt rele…

SGS4 - poze

Sunt mai multe aici.

Samsung Galaxy S 4 traduce cu voce din engleză în chineză și invers, poate te ajută și în călătorie. Dar nu sunt foarte multe limbi. Poate traduce și text, nu doar voce. De asemenea citește mailurile primite, le poate traduce și pe alea.

Acum prezintă soluțiile de transfer de conținut de pe un device pe altul. S Voice poate fi folosit în timp ce conduci mașina – S Voice for Drive. Singura întrebare care rămâne: care va fi prețul de lansare? Probabil aflăm imediat….

Samsung Smart Switch permite transferul de date de pe orice alt smartphone pe Galaxy S4. De asemenea, au schimbat hub-urile de conținut cu unul singur – Samsung Hub – care poate fi accesat cu o singura atingere și treci ușor de la muzică, la ebooks, la filme.

Funcții noi integrate

Aceste informații sunt din comunicatul oficial de la lansare. Mă aștept ca ele să funcționeze mai mult sau mai puțin, cum s-a întâmplat cu Smart Stay, care depindea de poziția terminalului la S3.

Galaxy S 4 oferă super-funcția „Dual Camera”, care mi-a plăcut la Optimus G Pro: permite folosirea simultană a camerei frontale și a celei din spate, pentru fotografiere și filmare. Va fi extraordinar pentru video-bloggeri. Utilizatorii pot alege dintr-o gamă largă de efecte pentru a alătura cât mai natural cele două imagini și, de asemenea, pentru a ajusta dimensiunea imaginii mici în cadrul celei mai mari.

Funcțiile camerei merg chiar mai departe, telefonul fiind dotat cu 12 moduri de fotografiere, inclusiv „Drama Shot” care îl vedeți mai sus, dar și „Sound & Shot”, care permite înregistrarea sunetelor și a vocii în timpul fotografierii, astfel că momentele speciale sunt captate în cea mai fidelă formă, exact așa cum s-au petrecut. Aceste momente speciale pot fi stocate automat într-un album foto, cu noua funcție ‘Story Album’.

Samsung Galaxy S 4 ne ajută să rămânem aproape de cei dragi. Funcția „Group Play” le oferă utilizatorilor posibilitatea de a partaja muzică, poze, documente sau jocuri cu cei din jur chiar și atunci când nu există Wi-Fi sau semnal în zona în care se află.

Samsung Galaxy S 4 include funcții de detectare a feței, vocii și mișcărilor, permițând controlul ecranului fără a-l atinge. Funcția „Samsung Smart Pause” permite controlul display-ul cu ajutorul privirii. Atunci când consumatorii vizionează un videoclip, rularea se oprește când aceștia se uită în altă direcție și este reluată când privirea revine la videoclip. „Samsung Smart Scroll” le permite consumatorilor să deruleze paginile de Internet sau e-mailul fără să atingă ecranul. Acesta recunoaşte privirea utilizatorului şi mişcarea încheieturii mâinii, derulând automat paginile în funcţie de acestea.

Funcția „Air View” permite previzualizarea unui e-mail, S Planner-ul, galeria de imagini și videoclipuri, doar planând degetul asupra acestora, fără să fie nevoie să le deschizi.

De asemenea, „Optical Reader” face viața și mai ușoară, recunoscând automat mesaje text, cărți de vizită sau QR codes, oferind funcții utile precum traducere, apelare, mesagerie și căutare.

Prin funcția „Samsung WatchON”, Galaxy S 4 se transformă în telecomandă pentru a controla prin infraroșu dispozitivele sistemului de home entertainment de acasă, precum televizoare, set-top box, DVD playere și chiar și aparate de aer condiționat. În plus, utilizatorii pot urmări un conținut video variat, inclusiv transmisii TV în direct, posturi TV prin cablu și video on demand, alegând programele preferate cu ajutorul EPG (Electronic Program Guide).

Galaxy SIV – video

Detalii tehnice

SpecificatiiDetalii
Display:5 inci, Full HD Super AMOLED (1920 x 1080) display, 441 ppi
Procesor (editii diferite!!):1,9 GHz Quad-Core SAU 1,6 GHz Octa-Core (în funcție de țară)
Memorie:2GB RAM DDR3
Stocare: 16/ 32/ 64 GB + slot microSD până la 64GB
Dimensiune:
136,6 x 69,8 x 7,9 mm, 130g
Tehnologii wireless:WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (HT80), GPS / GLONASS,
NFC, Bluetooth 4.0 (LE),
IR LED (telecomandă), MHL 2.0
Senzori:Accelerometru, RGB light, Geomagnetic, Proximitate, Gyro, Barometru
Temperatură & Umiditate, Gesturi
OS:
Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Camera foto:
13 megapixeli, Auto Focus, Flash & Zero Shutter Lag, BIS
Înregistrare & redare: Full HD (1080p)
Baterie:

2.600 mAh