Am revenit la standul Samsung la IFA Berlin 2019 pentru a vedea Galaxy A90 5G, noul model de top din seria A care a fost anunțat recent. Este un adevărat flagship, are procesor de top, camerele foto/video de top, baterie mare, tehnologie 5G, totul la un preț anunțat de 749 euro.

Detalii tehnice

Display: 6.7-inch Full HD+ (1080×2400), Super AMOLED
Procesor: Snapdragon 855 octacore (2.84GHz + 2.42GHz + 1.8GHz)
Memorie: 6/8 GB RAM
Stocare: 128GB + microSD
Camera foto: 48MP, F2.0 + senzor de adâncime 5MP, F2.2 + ultrawide 8MP, F2.2 (123°)
Selfie: 32MP, F2.0
Dimensiuni: 164.8 x 76.4 x 8.4 mm
Greutate: 206g
Baterie: 4.500 mAh + 25W Super Fast Charging
Preț: 749 euro

Impresii privind Samsung Galaxy A90 5G

  • pentru prima dată, Samsung aduce un flagship adevărat în seria A. Este adevărat, totul este ok și cu un Galaxy A80, dar nu avea chiar performanța de top a unui flagship. Acum, cu Snapdragon 855, putem spune că există un vârf de gamă pentru seria A. Iar modelul este un competitor real pentru S10 sau Note 10, chiar dacă Samsung n-ar vrea să credeți așa ceva. Are cameră de 48 de megapixeli pe spate, mai tare decât cele de la principalele flagship-uri. Are bateria mai mare decât ele, dar în același timp este mai ieftin.
  • stocarea este fix cât trebuie, 128GB nu sunt ușor de ocupat, chiar dacă filmați des. Poate dacă folosiți video 4K, atunci va fi oarecum o problemă, dar suportă și carduri de memorie microSD, deci puteți alege unul de mare capacitate. Cu memoria RAM nu este nicio problemă, 6 sau 8 GB RAM sunt arhisuficienți pentru ce are nevoie un utilizator obișnuit. Chiar n-aveți nevoie de 12GB și nu prea aveți ce face cu atâta memorie.
  • camera de 48 megapixeli este un plus, cu siguranță este foarte bună pentru utilizarea pentru Instagram / Facebook și pentru filmare în orice scenariu. Camera ultra-wide este extrem de utilă pentru diverse situații când nu ai cum să încadrezi o clădire, un peisaj, un obiect de aproape. Mi-ar fi plăcut să aibă și cameră de zoom, dar au lăsat ceva deoparte ca să poți face diferența. Camera 3D ToF de pe Note 10 este mai bună decât senzorul de adâncime de câmp, dar este util și acest senzor pentru poze de bună calitate. Camera selfie a crecut la 32 de megapixeli, este perfectă pentru cei care fac des selfie-uri sau se filmează des folosind telefonul.
  • bateria de mare capacitate este binevenită, este modelul cel mai mare din portofoliul Samsung, 4.500 mAh, vă ajută să reziste mai mult timp, chiar dacă fotografiați sau filmați. Are chiar și încărcare rapidă cu 25W, extrem de utilă în diverse situații. Ecranul este mare, cel de pe Galaxy A70, dar  este FHD+, nu e vreun display de mare calitate, probabil singurul minus pentru acest dispozitiv.
  • am încercat să găsesc în meniul telefonului partea cu autentificarea biometrică să văd dacă are recunoaștere facială, nu exista în meniul modelului testat aici la Berlin, dar pe site-ul Samsung am găsit că există și acest mod de autentificare. Senzorul de amprentă este în display, exact ca la flagship-uri.
  • prețul recomandat pentru Samsung Galaxy A90 5G este de 749 euro, iar acest lucru face telefonul un pic mai accesibil decât terminalele de top. Este un fel de model competitor pentru OnePlus sau Xiaomi, tot ceva mai scump decât ei, dar poate fi preferat de unii cumpărători.
  • au decis să pună direct tehnologie 5G pe acest model tocmai pentru a se diferența de celelalte telefoane de pe piață. Este printre primele telefoane 5G și sper să reușesc să fac rost și de un SIM 5G pentru a testa cu rețeaua de ultimă generație.
  • aștept să vină modelul pentru review și o să revin atunci cu mai multe informații și detalii.

Galerie foto