Samsung Galaxy Note II arată exact ca Galaxy SIII și pare decent tot pe culoarea închisă, cel puțin asta e părerea mea după întâlnirea de la IFA Berlin. Deja se știau toate detaliile legate de acest model, dar revin cu impresii personale și am urcat trei clipuri video cu Note II. Are un hardware puternic, camera foto mi s-a părut excelentă, iar ecranul e perfect pentru filme. 

Samsung Galaxy S3 vs Galaxy Note II
Samsung Galaxy S3 vs Galaxy Note II

Click pe poză pentru mărire!

Samsung Galaxy Note II

Telefonul arată identic cu S3, mai ales versiunea albă. Dar dotările hardware sunt mai bune, iar Galaxy Note II vine cu Andorid 4.1 Jelly Bean, un pic mai bine ca experiență de utilizare și, așa cum am spus, fotografii mai bune. Dar așa cum veți putea vedea în clipurile de pe Youtube este imens, deja operarea cu o singură mână este dificilă, deși poți forma numărul de telefon dorit, am verificat.

Sincer, sunt convins că există utilizatori și pentru telefoane de dimensiuni atât de mari. Am vpzut oameni cu primul Note în buzunar, foarte mândri de ecranul lor mare. Ce să zic, am văzut oameni cu tablete de 7 inchi pe post de telefon mobil. Deci să nu ne pripim cu concluziile.

Galaxy Note II are câteva atuuri clare. Display-ul este HD și Super AMOLED, adică vezi filme, clipuri, poze, la o calitate excelentă. Perfect pentru timpul tău liber. După cum vedeți în poza de mai sus nu este chiar atât de mare, doar un pic mai mare ca S3. Pe de altă parte, procesorul Note II este quad-core la 1,6Ghz, deci zboară de pe masă. Plus că este primul smartphone cu 2GB de RAM, deci ai loc grămadă pentru aplicații și nu se va sufoca când rulezi multe. Deja 1GB este full tot timpul și trebuie să închid din cele care ocupă RAM. Deci nu este de mirare că scorurile din Quadrant au fost peste orice alt device, chiar are hardware foarte puternic.

Fiind mare pare foarte subțire și este relativ ușor. Când am deschis camera foto am rămas impresionat. Eu sunt un critic al camerei foto din Samsung Galaxy S3. Am fost impresionat la Galaxy S, dar de atunci nimic nu-mi convine. Mi se pare incredibil să fac poze cu telefonul de 600 de euro și să iasă varză. Nu mai zic ce poze făcea 4S, deseori îmi vine să-l iau din cutie și să renunț la S3. Totuși, la Note II camera foto părea aproape la fel de bună ca și Galaxy Camera. Senzorul este tot de 8 megapixeli, dar S3 nu prindea nimic în sală, sau se vedea cu foarte mult zgomot, dar la Note II se vedea imaginea extrem de clar. Probabil stabilizarea și focusul sunt mai bune în noua versiune.

Galaxy Note II - gri titan
Galaxy Note II – gri titan

Galaxy Note II + S Pen

Noutatea cu care s-a lansat Note anul trecut a fost reeditarea stylus-ului pe care gadgeturile îl foloseau acum 10 ani și care a căzut în dizgrație odată cu iPhone. De fapt, ecranul touchscreen nu mai are nevoie de stylus pentru control. Acum, Samsung aduce acest SPen pentru Galaxy Note II la un alt nivel. Eu m-am jucat un pic cu el, dar fără să am experiență cu el mai mult am încurcat lucrurile pe-acolo (vedeți clipul cu S Pen). În aplicațiile de grafică însă este extraordinar. Am lucrat cu câteva… sincer e mișto. Deseori ai nevoie să faci note pe marginea unor documente sau peste o fotografie ca să explici mai bine ce vrei să zici. Profesioniștii știu bine despre ce vorbesc. Odată că reții tu mai bine, altă chestie este că poți arăta mai ușor altora ce vroiai să spui cu un text, o poză, un grafic, tabel sau altceva. Faza clasică cu poziția pe hartă rămâne valabilă – poți încercui pe hartă locația unde te afli sau locația unde este un restaurant și poți trimite harta imediat mai departe.

Probabil avea nevoie de un smart cover cu tastatură Qwerty. Ar fi fost tableta ideală pentru călătorii – nici prea mare dar nici mică, cu tastatură și puterea unui laptop. Dar probabil există deja aceste accesorii, doar că la chinezi sau alți producători. Abia aștept să văd dacă bateria ține cât ar trebui sau se duce la fel de repede ca S3.

Dar probabil că Galaxy Note II va veni la teste abia spre finalul anului. Cam așa se mișcă lucrurile în România. Oricum, prețul său va fi mare. Dacă zvonurile sunt reale, Samsung Galaxy Note II va ajunge în magazine la un preț între 2.900 și 3.300 de lei în funcție de magazin și de politicile sale. La ocazie, probabil că prețul va fi mai mic.

Galaxy Note II – poze

[nggallery id=441]

Galaxy Note II – video

Galaxy Note II + S Pen – video