Am fost astăzi la conferința Samsung de la IFA Berlin 2018 și vă redau mai jos toate noutățile privind produsele lansate. Vedetele prezentării au fost televizoarele QLED 8K, dar sunt și multe alte noutăți.Prezentarea a început cu tehnologiile viitorului, HS Kim, președinte și CEO al Samsung Electronics a prezentat tehnologii precum AI și IoT, 5G și tehnologiile Samsung care conectează consunatorii. Anul trecut Samsung a investit 14 miliarde în cercetare și dezvoltare. Vor investi 22 de miliarde de dolari în continuare pentru Inteligența artificială și tehnologii conectate. Pînă în 2020 vor avea mii de ingineri lucrând pentru Inteligența artificială.

Dar tot acest efort are că scop să îmbunătățească viața consumatorilor, nu trebuie să ne temem că AI va prelua controlul asupra vieților noastre. Viața de acasă va fi mai bună folosind dispozitive inteligente, conectate, care să ofere experiențe foarte bune. Mașini de spălat inteligente, televizoare deștepte, asistate de Bixby.

Este mai mult decât un simplu asistent, înțelege programul utilizatorului și se adaptează la el. De la lansarea asistentului vocal este clar că acesta este viitorul interacțiunilor. Iar Samsung continuă să adauge constant noi funcții și noi servicii împreună cu partenerii săi.

Televizoarele 4K contau 3% din vânzari în 2013, dar anul trecut au ajuns la 70%, iar dacă ne uităm la diagonale mari, peste 55 de inchi, reprezintă 97% din vânzări. Așa că Samsung anticipează nevoia de a creste rezoluția și lansează televizoarele QLED 8K cu diagonale mari. Datorită tehnologiei Quantum Dor și a ecranelor mari, privitorul se simte in mijlocul acțiunii. Au primit certificarile privind calitatea imaginii și tehnologia HDR10+.

Conținutul 8K va apărea în timp, dar consumatorii nu trebuie să aștepte. Procesorul AI va actualiza orice conținut pentru a reproduce imaginile în cele mai bune condiții. Nu contează ce conținut priviți, televizoarle QLED noi vor reda în 8K.

Procesarea AI este disponibilă și pentru sunet, cu adaptarea la condițiile din casa ta și la continut. Moduri de conectare multiple pentru toate dispozitivele din casă. De asemenea, modul screensaver care imita tapetul sau culoarea peretelui și arata informații privind vremea și alte informații utile. Au prezentat o serie de dispozitive sound-bar, pentru un sunet și mai puternic și imersiv.

Samsung a prezentat și The Wall un display realizat special pentru casele moderne, cu cele mai subțiri margini, cu cele mai puternice tehnologii de imagine , disponibil in Europa pentru clienții care vor un televizor unic.

La fel și proiectul The Frame, cu diagonală 49 inch. Disponibil în Europa pentru galerii de artă și altele.

Trecem la electrocasnice, iar aici știm că Samsung au produse extrem de interesante. Nu doar americanii, ci și europenii tineri locuiesc tot mai mult cu părinții. Tinerii lucrează tot mai mult de acasă, iar aceste echipamente le vor îmbunătăți viața pe viitor, importat fiind să fie și ușor de înțeles pentru cei în vârstă.

Cam 25% dintre cei interogați au declarat că uneori lucrează din bucătărie, deci e clar că și aici tehnologia va fi foarte importantă pe viitor. Chiar și aici va fi introdusă tehnologia AI, va fi instalat Bixby cu funcția de recunoaștere a vocii și va învăța să răspundă personalizat pentru fiecare membru al familiei.

Nu au uitat nici Note9, care abia a fost lansat oficial și merită de asemenea reamintit. Cred că ați citit cam tot despre el, dacă nu, găsiți pe blog. La fel Samsung Galaxy Tab S4 și Samsung Watch.