Am avut ocazia să testez Samsung Q9F, un super-televizor din seria QLED 2018, cu diagonala de 65 de inch. De data asta nu m-am mai luptat eu cu instalarea, nu vă sfătuiesc să instalați singuri televizoare de dimensiunile astea. Este un model de top, cu toate specificațiile tehnice ale unui model de top și multe inovații interesante.

 

Seria Q9 include televizoare cu ecranul plat clasic, fără curbură, cu design ultra-subțire și modalități de conectare inteligente pentru a permite montarea lor fie pe perete, fie pe diverse suporturi. Practic, procesorul și dispozitivele de conectare sunt într-o cutie disponibilă separat, care se conectează la ecran printr-un singur fir (One Invisible Connection), care este disponibil în cutie și este foarte lung. Deci puteți pune cutia fix lângă birou sau canapea și ecranul în partea cealaltă a camerei, iar ulterior nu mai este nevoie deloc să vă deplasați la TV.

Ecranul este certificat Ultra HD Premium, 4K Ultra HD, HDR10+ și de asemenea certificarea VDE ( Verband Deutscher Elektrotechniker) care sigură că ecranul QLED produce 100% din nuanțele de culori disponibile. Cu alte cuvinte este unul dintre cele mai performante display-uri de pe piață și oferă atât cea mai bună luminozitate, cea mai extinsă gamă de culori și contrast puternic. În plus, calitatea imaginilor se datorează procesorului digital Q Engine, care analizează fiecare scenă și redă perfect culorile, detaliile și contrastul necesar.

Mai mult, pot să vă spun că, deși am testat televizoare de top de la principalii competitori, nu se compară niciunul când vine vorba de sunet. Iar acest model nu are un soundbar, în schimb calitatea sunetului și profunzimea era mult peste unele televizaore cu tot cu soundbar. Pe scurt, este perfect pentru filmele de acțiune și SF, pentru toate acele aventuri care presupun să intrați cât mai bine în atmosfera gândită de regizor.

Nu cred că mai trebuie să menționez ecranul cu margini subțiri și faptul că este perfect pentru a fi plasat pe perete sau pe un suport special. Singura problemă cu acest televizor este că are un preț care tinde spre , deci nu este un produs care să fie pentru entuziaști, ci doar pentru cei care dispun de bugete mari.

 

Concluzii

Tehnologia TV a evoluat mult față de acum câțiva ani și există tot mai mult conținut 4K UHD inclusiv online, nu doar pe suporturi fizice precum Blu Ray sau alte tipuri de discuri. Pentru cei care vor să vizualizeze filmele, meciurile, competițiile sportive la cel mai înalt nivel de calitate există astăsi televizoarele QLED. Pe de altă parte, trebuie să ai și bugetul necesar pentru o astfel de achiziție. Înțeleg că televizorul este la un preț competitiv dacă ne uităm la vârfurile de gamă ale rivalilor, așa că, dacă ați căutat un super-televizor care să vă ofere cea mai bună tehnologie din 2018, l-ați găsit acum.

Mai las aici o dacă .