Un joc video, simplu și distractiv pentru smartphone, dar care poate lupta cu demența a fost lansat azi în România. Sea Hero Quest este creat de Deutsche Telekom în parteneriat cu organizația de caritate Alzheimer’s Research, University College London, University of East Anglia și dezvoltatorii de jocuri Glitchers.

0004

Jocul a fost lansat ieri la Berlin, iar astăzi a fost prezentată versiunea localizată pentru România. Sea Hero Quest este un joc video pentru dispozitive mobile disponibil pe mai multe platforme și conceput special pentru a contribui la dezvoltarea înțelegerii cu privire la orientarea în spațiu și la modul de funcționare a zonei responsabile cu mișcarea din creierului uman. Aplicația este parte dintr-un demers coordonat pentru a avansa în gestionarea amenințării din ce în ce mai mare pe care o constituie demența. Se pot colecta prin joc mai multe informații necesare cercetătorilor care altfel ar necesita ani și ani de lucru în laborator. Datele sunt trimise în mod anonim, dar puteți ajuta oferind informații privind vârsta, sexul și locația voastră. Doar dacă vreți să oferiți aceste date.

Conform raportului The Global Impact of Dementia (2013 – 2050), această boală va afecta 135 de milioane de oameni la nivel global până în 2050. Demența influențează formarea de noi amintiri, lăsându-i adesea pe cei afectați izolați și dezorientați. În acest moment, se derulează noi studii clinice care aduc speranță în ceea ce privește posibilitatea de a încetini efectele bolii Alzheimer, cea mai frecventă cauză a demenței. Dacă studiile vor demonstra eficiența unor noi medicamente, diagnosticarea timpurie rămâne în continuare o temă importantă.

Fiecare aspect al jocului Sea Hero Quest a fost conceput în colaborare cu dezvoltatori de jocuri și cercetători pentru a oferi informații despre modul în care ne orientăm în viața de zi cu zi. Pe măsură ce jucătorii își croiesc drum prin labirinturi de insule și iceberguri, fiecare secundă de joc poate fi transpusă de experți în date științifice. Fiecare 2 minute petrecute jucând Sea Hero Quest echivalează cu 5 ore de cercetare convențională. Dacă 100.000 de oameni joacă Sea Hero Quest pentru doar 2 minute fiecare, putem genera echivalentul a peste 50 de ani de cercetare în laborator.

Astăzi au anunțat că în 24 de ore s-au atins 140.000 de download-uri ale aplicației. Sper să contribuim și noi, eu am descărcat deja aplicația și am folosit-o trecând de primele niveluri.

Sea Hero Quest este disponibil pentru terminale sistemele iOS sau Android.

Galerie foto