După o investiție totală de aproape 2,1 milioane de euro, spitalul de urgență pentru copii Marie Curie are cea mai modernă secție de spital pentru nou-născuți din sud-estul Europei. O campanie la care am participat și eu după puterile mele… Mă bucur să văd acest proiect dus la final și îmi pare rău că nu am ajuns azi la eveniment. Mai multe povești găsiți la Victor.

Bbudimex - sectia de terapie intensiva nou nascuti

Față de secția veche, care avea o capacitate de 11 paturi și o suprafață de 190 m2, corpul de clădire care găzduiește acum noua secție de terapie intensiva nou-născuți are 4 niveluri, o capacitate de 27 de paturi și o suprafață totală de 1600 m2.

Acest proiect de modernizare a fost finanțat de Fundația Vodafone România și secția a fost construită în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor. În plus, Vodafone a dezvoltat o soluție de telemedicină care permite transmiterea de imagini video și parametri medicali, în timp real. Implementată pe nouă tehnologie 4G, soluția este o premieră tehnologică în România și permite accesul facil și securizat la datele medicale, de la distanță. Medicii din secția de terapie intensiva vor avea posibilitatea să observe de la distanță starea pacienților. Imaginile vor putea fi urmărite în detaliu, întrucât camerele video folosite măresc imaginea de 12 ori. Pacienții vor putea fi văzuți și monitorizați de oriunde există o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video excepțională, chiar și de către medicii din alte țări. Vodafone a asigurat infrastructura de voce și date, precum și tablete de ultima generație cu care au fost echipați medicii, pentru monitorizarea permanență a pacienților. Soluția cuprinde și un car de teleprezența care se deplasează autonom în orice loc din Secție și spital.

ads