Scenariu. Un om găsește din întâmplare sau nu secretul numerelor de la Loto. Se duce și experimentează. Prima oară, câștigă la categoria a III-a, să zicem 5.000 de lei. Pune mâna și aprofundează, încearcă iar și iar, ia premiul la categoria a II-a, 100.000 de lei. Merge până la capăt și ia premiul cel mare. Milioane. Iese pe prima pagină în Google la fiecare căutare, cum ar veni.

– credeți că ar vinde secretul?

– cu ce sumă l-ar vinde dat fiind că a câștigat deja milioanele și poate face altele oricând?

– de ce l-ar vinde, să piardă acest atuu?

sfaturi de optimizare seoÎn mare, aceasta este opinia mea despre SEO și experții în SEO, după cinci ani de blog și 10 ani de la primul meu site HTML pe go.ro.

Sigur, sunt acele recomandări pe care Google și alții le dau tuturor, sunt tehnologii standard, e un pic de ruletă în legătură cu domeniul și conținutul dar cam atât. Dacă ai un site despre origami, n-ai șanse să ai succesul unui site de sudoku. Chiar dacă numele sună în ambele cazuri oriental.

Contează să ai ce spune și eventual să o faci primul. Contează să te referi la lucruri de interes cât mai general. Contează fecvența și contează să nu faci erori majore. Eu am făcut, am luat-o de la capăt, le-am corectat și am mers mai departe.

În fine, am descoperit că SEO pentru pozele încărcate chiar contează. SEO banal, cum ar fi titlu/descriere/nume/alt.

Cam atât azi.