Știu că vă plac serialele, așa că vă recomand unul legat de tehnologie și securitate IT, două din subiectele mele favorite. În seara asta la AXN de la ora 21 debutează sezonul 2 din Scorpion, un film inspirat din realitate, un hacker super-inteligent (IQ=197) recrutat de Homeland Security împreună cu prietenii săi la fel de ciudați, pentru a salva lumea…Am prins anul trecut episodul pilot și am văzut câteva episoade din sezonul 1, recunosc, nu l-am prins chiar pe tot. Dar filmul este interesant și palpitant, unele scene sunt duse la extrem, dar stați liniștiți, situația este rezolvată rapid.

Filmul este inspirat de viața lui Walter O’Brien, care există și în realitate și coduce o firmă care se numește chiar Scorpion Computer Services. De altfel, el este implicat în producția serialului. Actorul este Elyes Gabel (Dothraki din GoT), iar în echipa sa sunt mai mulți specialiști.

Toby Curtis (Eddie Kaye Thomas) – un expert în comportament care poate citi pe oricine, Happy Quinn (Jadyn Wong) – specialista în mecanică, Sylvester Dodd (Ari Stidham) – un “calculator uman”, guru al statisticilor. Ei sunt ajutați de chelneriţa Paige Dineen (Katharine McPhee), al cărei puşti este și el un geniu. Legătura cu serviciile este făcută de agentul federal Cabe Gallo (Robert Patrick), care l-a arestat în trecut pe Walter O’Brien, pe vremea când acesta era copil și spărgea serverele NASA.

În primul sezon sunt multe întâmplări neprevăzute. Ei lucrau ca specialiști IT și rezolvau probleme banale, computere defecte, routere de Internet, dar agentul Gallo apelează la ei cu un caz mai special. În episodul pilot, ei salvează avioanele de linie americane rămase în aer datorită unei erori software – evident că în ultima clipă. Apoi se confruntă cu cazuri din ce în ce mai complexe.

În cel de-al doilea sezon, echipa se reunește atunci când un satelit rusesc este scos de pe orbită și trebuie să fie detonat înainte de a ateriza în California, producând pagube masive.

Episoadele sunt fix de o oră, diseară la 21:00 pe AXN începe sezonul doi. Fiecare episod nou va fi marți seara. Puteți citi mai multe despre serial aici.