Am ajuns la Pârâul Rece, la Social Media Summer Camp 2016, cel mai important eveniment care reunește bloggeri, companii și agenții cu activități social media. Discuțiile au început aseară, iar astăzi au continuat cu prezentări și avem și parte de dezbatere, exerciții practice și multe alte evenimente și surprize.

0001

După deschiderea tradițională în care toată lumea se prezintă, au început discuțiile cu Monica Jitariuc – The Practice, care a vorbit despre strategia și tactica social media, de la explicarea conceptelor pînă la exemple practice din campaniile realizate pentru clienți. Am văzut în special activările pentru McDonalds.

0002

A urmat Cristian Manafu, cu o prezentare despre social media și strategie, precum și despre modul în care el își gândește propria comunicare pe Faceboo. Apoi, Bogdan Drăgotoiu de la TNT ne-a povestit despre cum a devenit blogger (link) și de ce crede că acest lucru este important pentru el și pentru afaceri în general.

IMG_20160701_21805

După petrecerea de aseară, dimineața a început în forță cu o discuție privind campaniile de impact, cu Sorana Savu – Premium PR, care a povestit desre campaniile realizate și experiența acumulată. Apoi a urmat o prezentare interactivă a Virginiei Oțel de la Garanti, care ne-a demonstrat că deși suntem foarte activi în social media, nu toată lumea este expert în domeniu. De altfel, ne-a și făcut cadou o carte pentru a deveni experți, Arta Rețelelor Sociale.

0004

În partea a doua a prezentării de azi, o discuție super-interesantă despre colaborarea Agenție – Blogger – Client (ABC-ul social media). Discuția a început cu Radu Moldovan-Petruț de la Pernod Ricard, a continuat cu Oana Bulexa de la The Practice și Cristi China. Despre importanța unui brief, din ce cauză nu clientul trebuie să facă brief-ul pentru bloggeri, cum sunt aleși bloggerii pentru campanie și multe alte detalii.

Evenimentul continuă dupămasă cu cel mai așteptat moment din Social Media Summer Camp: exercițiul practic: cum gândești și cum implementezi o campanie social media. Revin pe tema asta într-un articol dedicat.

De data nu vă dau mai multe detalii despre prezentări și sfaturi utile, merită să veniți măcar o dată în această tabără pentru a le descoperi.