Dintr-o întâmplare – am prins o ofertă de nerefuzat și am avut ocazia să vizităm Nisa – am aterizat pe Otopeni pe 1 mai, noaptea. Mai exact chiar pe 2 mai, înainte de ora 1-00.

Credit foto: © Corepics Vof | Dreamstime.com
Credit foto: © Corepics Vof | Dreamstime.com

Am avut parte de nelipsita plimbare cu autobuzul, după care am stat 30 de minute în avion, de parcă – Surpriză! A venit avionul de Nisa! Apoi am stat frumos la coada la control pașapoarte, iar apoi am ajuns la coada de la taxi. Fără surprize aici, erau 50 de oameni, pe trei rânduri, așteptând să cheme un taxi, iar toate mașinile dădeau același răspuns: Nu am găsit mașină, mai încercați. Știți povestea, s-au schimbat reglementările, mașina trebuie să aibă portbagaj de 1000 de litri și cinci roți, sau eventual tarif de 3.5 lei pe km ca să fie aprobată. Nervi, copiii adormiți, oameni care se înfigeau în față, străini complet pierduți, tot tacâmul.

Am deschis aplicația salvatoare, Uber. Dau voios comandă, am citit că vine la aeroport, că Uber e salvarea. Ei bine, canci. Nicio mașină, prima oară când am văzut toată harta Bucureștiului fără nicio mașină Uber. După două comenzi, am renunțat.

Ei bine, care e soluția? Am aflat și eu de la un alt pasager, deși și asta este o soluție riscantă. Am chemat taxi la Plecări.

ads

Nu merge cu Clever, aplicația oficială care era agreată la Aeroport. Dar a mers cu Star Taxi. Se întâmplă ca oamenii de la aeroport să nu lase un taxi gol să intre la Plecări, așa că am discutat cu șoferul că venim pe jos dincolo de Parcare dacă nu intră. Dar, din fericire a intrat și am ajuns cu bine acasă.