Twitter hack: multe conturi populare au fost sparte, încasări record

Securitatea Twitter a fost compromisă, iar un hacker a utilizat sistemul intern de gestiune a conturilor clienților pentru a accesa numeroase conturi foarte populare. Victimele au fost politicieni precum Barak Obama sau Joe Biden, investitori precum Michael Bloomberg, Warren Buffett, Elon Musk sau Jeff Bezos, vedete precum Kanye West, dar și companii precum Apple sau […]
ce este tazz by emag

Tazz preia o parte din echipa Uber Eats România

Tazz by eMAG preia o parte din echipa Uber Eats România, în frunte cu directorul de vânzări, cu scopul de a dezvolta rețeaua de restaurante locale partenere și piața din București. Uber Eats și-a anunțat retragerea săptămâna trecută de pe mai multe piețe, inclusiv din România.
uber eats romania

Uber Eats România închide afacerea – rămân doar mașinile

Uber Eats a anunțat astăzi că renunță la afacerea din România, se va închide complet din 3 iunie. Această decizie nu afectează și zona de transport, doar partea de livrări. Se pare că succesul Glovo și lansarea unor noi competitori a încurcat planurile. Update: se închide în mai multe țări est-europene.

Yango, serviciul Uber rusesc, s-a lansat oficial azi

Yango, aplicația rusească de transport cu mașina realizată de Yandex, care operează în prezent în 16 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, s-a lansat astăzi în București. România devine astfel a cincea țară a Uniunii Europene în care serviciul este disponibil, după Estonia, Letonia, Lituania și Finlanda.

Nou proiect de OUG care interzice Uber și Taxify

Un nou proiect de OUG care interzice Uber și Taxify și alte aplicații a fost introdus azi pe site-ul ministerului Dezvoltării. În textul proiectului de ordonanţă se precizează că “este interzis transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă”.

Hipmenu a fost preluat de Foodpanda

Grupul german Delivery Hero, prezent pe piața românească prin operațiunile Foodpanda, anunță achiziția integrală a hipMenu. Nu avem detalii financiare, probabil piața este destul de mică. Oricum, tranzacția vine la scurt timp după lansarea Uber Eats.

Uber și Taxify ar putea fi interzise în București

Primarul capitalei a anunțat azi că va discuta situația Uber și Taxify în următoare ședință a Consiliului General al Municipiului București. Pe scurt, Firea a amenințat că în București nu vor mai circula decât taxi-urile autorizate, conform Stirile ProTV. Asta după o discuție cu membrii COTAR, asociația transportatorilor din care fac parte taximetriștii.
© Aleksey Boldin | Dreamstime

Aplicația Uber de iPhone include cod malware plasat intenționat

Aplicația Uber pentru iPhone include un backdoor, un tip de malware care permite accesul la terminal fără știința utilizatorului, spune expertul în securitate Will Strafach. În ciuda scandalurilor în serie, Uber nu își schimbă atitudinea sau modul de comunicare și spune doar că acel cod “nu este folosit”. Update: Cei de la Uber spun că […]

Sharing economy: Uber fără licență la Londra

Autoritățile din Londra au anunțat că nu reînnoiesc licența Uber, apreciind că această companie nu este pregătită pentru servicii de transport. Este a doua mare lovitură pentru sharing economy după ce Berlin a interzis AirBnb.