Am participat la un eveniment online despre soluții inteligente pentru transformarea digitală atât de necesară pentru companii și instituții. Digitalizarea a accelerat în perioada pandemiei, iar trendul va continua. Vorbim aici despre servicii de Cloud Computig, soluții pentru centrele de date moderne, dar și orașe inteligente.


Viitorul este în Cloud

Trecem printr-o perioadă de boom pentru serviciile de Cloud Computing. Fie că vorbim de cloud public, privat sau despre scenarii hibrid, Huawei oferă astfel de servicii pentru companii și instituții. În cadrul expoziției Enterprise Digital Transformation Exhibition Hall am văzut astăzi mai multe dintre soluțiile companiei.

Huawei se reorientează acum spre soluțiile digitale, a construit un adevărat ecosistem și are parteneri care asigură implementarea acestora. Pe lângă soluțiile tehnice în sine, Huawei oferă și suportul necesar pentru companiile partenere pentru a rezolva orice provocare apărută.

Până la ora actuală, compania a finalizat peste 2.500 de proiecte Cloud în 45 de regiuni ale lumii, oferind soluții care accelează transformarea digitală a afacerilor. Compania are 3 milioane de clienți pentru servicii Cloud. De la cele globale de nivel internațional, la soluții localizate bazate pe soluțiile Inteligent Data Center despre care discutăm mai jos.

Serviciile de Cloud includ soluții pentru accelerarea jocurilor video, dar și pentru smart city, sectorul energiei, Cloud hibrid sau Smart Campus, o soluție pe care o prezint de asemenea în acest articol.

Oragnizațiile au acum mai multe provocări din cauza accelerării procesului de transformare digitală. Întâi, că serviciile IT tradiționale se mișcă prea greu. Soluția cea mai rapidă și eficientă este implementarea de scenarii Cloud. Au nevoie de soluții deschise care să permită acces la toate aplicațiile. Apoi au nevoie de securitate maximă.

Soluțiile Huawei Cloud, HCS și Cloud Edge Computing folosesc arhitectura Optimus care oferă toate scenariile de lucru pentru companii și instituții.

Huawei Data Center

Intelligent Data Center

Într-o lume tot mai interconectată, datele devin un bun esențial la care companiile și instituțiile trebuie să aibă acces rapid. Un data center devine o investiție necesară pentru toate aceste entități care vor să aibă o gestionare practică a datelor.

Bazată pe experiența de 30 de ani în domeniul IT&C, HiDC oferă o arhitectură flexibilă și tehnologie dezvoltată special pentru centrele de date. Evident, există soluții business continuity cu multiple localții și rețele convergente care să elimine orice timpi morți.

Soluțiile Huawei includ Inteligență Artificială care poate testa și identifica erorile de configurație din sistem. De asemenea rulează diverse scenarii de utilizare pentru a vedea dacă sistemele funcționează corect.

huawei campus

Huawei Intelligent Campus

Compania ne-a prezentat și o soluție mult mai complexă, cea de Smart City. Cea pentru Campus este mai aplicată, putând fi utilizată în diverse scenarii și de către companii sau instituții.

Huawei combină o platformă digitală și serviciile digitale precum AI, bid data și cloud, pentru a redefini serviciile la nivel de campus. Soluția include WiFi 6, echipamente de acces și stocare a datelor, aplicații pentru utilizatorii finali, dar și securitate și gestionarea eficientă a datelor.

Conexiunile se pot face pe distanțe mari cu fibră optică sau wireless prin antene WiFi 6 sau 5G. Funcțiile AI includ analiza și descoperirea erorilor și simularea serviciilor pentru a asigura o bună funcționare. Acces controlat de la distanță și soluții eficiente: un singur tehnician poate face mentenanța pentru întreg campusul.

În cadrul evenimentului online am mai descoperit azi soluții pentru industrie, inclusiv transporturi, minerit, petrol și gaze, dar și produse și soluții IT.