Sony NEX-5R a fost dezvăluit la IFA Berlin, iar noil-am prins la standul japonezilor. Nu era la fel de bine organizat ca la Panasonic, dar am reușit să ne facem o idee. NEX a evoluat, a adoptat tehnologia WiFi și are acum o nouă tehnologie Viewfinder utilă pentru anumite efecte.

Sony NEX-5R
Sony NEX-5R

Sony NEX-5R

Mi-a plăcut camera Sony NEX încă de la primele modele. Acum este la a treia generație, dar nu mai văd deloc îmbunătățiri la design. Arată la fel, ecranul se mișcă tot parțial, iar noutatea stă tot în caracteristici tehnice noi.

Senzorul este acum de 16,1 megapixeli, iar Sony a introdus acm un Fast Hybrid AutoFocus de la camerele Alpha mai avansate.

Aplicație smart

Pentru că are WiFi, camera Sony NEX-5R se poate conecta la un smartphone sau tabletă. Ai nevoie de o aplicație specială, PlayMemories, iar terminalul mobil devine telecomandă pentru NEX. Din câte înțeleg este o conectivitate peer-to-peer via WiFi, nu este nevoie de rețea WiFi în zonă. Dar rămâne de testat.

ads

Poți pune camera într-un loc și poți vedea preview-ul în altă parte. Ar trebui să meargă la 300 de metri. După ce face poza, un preview comprimat este trimis pe telefon sau pe tabletă.

Pe de altă parte, aș fi vrut să văd un design mai diferit, materiale noi, să fie mai ușoară sau să aibă alte îmbunătățiri.

Nu știu mai nimic despre meniu sau despre preț. Mai vedem.

NEX-5R poze

[nggallery id=449]