Susțin inovația și întotdeauna am să sprijin start-up-urile din tehnologie născute în România, chiar dacă deseori ei uită de unde au plecat cum ajung să câștige bani. De data asta am ales să susțin proiectul EFdeN, un ONG care are nevoie de donații pentru a participa la cel mai important concurs internațional de acest gen.

Oricine – persoană fizică sau companie poate face o donație pe site-ul lor, după posibilități, dar acum căutăm un sponsor mai mare, o companie care să adopte acest proiect și să îl sponsorizeze. Este vorba despre conceptul EFdeN Signature pentru Dubai Solar Decathlon.

O companie care va dona 10.000 de euro către EFdeN va primi la schimb o campanie de promovare pe bloggurile implicate, dacă am înțeles corect sunt minim 50 de bloguri, dacă ai un blog personal le poți scrie că donezi și tu un articol pentru această campanie. Detalii despre implicarea blogosferei găsiți aici.

Dubai Solar Decathlon 2018

În calitate de participant la Solar Decathlon, ediția Dubai 2018, EFdeN Signature trebuie să răspundă nu numai condițiilor climatice din România, ci și celor extreme din Dubai, ce presupun temperaturi ridicate, umiditate mare si furtuni de nisip. În cadrul competiției, casa prototip va fi ie construită în România, transportată peste 5.000 de kilometri pe uscat și pe mare până în Dubai, iar apoi va fi reasamblată la fața locului în numai 10 zile la temperaturi de 30-45 °C, în luna noiembrie 2018.

Proiectul EFdeN este rezultatul colaborării a peste 350 studenți, 148 companii și 5 universităţi. În urmă cu trei ani, în cadrul competiției Solar Decathlon de la Versailles, echipa a proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile casa EFdeN – o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia. După competiție, casa a fost readusă în țară și reconstruită în București, în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor, unde este deschisă pentru vizitare publicului larg și celui specializat.

Costurile sunt foarte mari și vorbim despre o echipă care va trebui să reziste acolo 45 de zile, plus transportul proiectului, plus alte costuri neașteptate. Toate detaliile sunt aici.