Sony a prezentat la IFA o mulțime de produse noi, dar a doua generație de tablete Android iese oarecum în evidență. Intrată sub brandul de smartphone, tableta Sony Xperia S arată bine și se mișcă excelent. Japonezii au însă o problemă pe partea de software, gadgeturile noi sunt lansate cu Android 4.0.4, nu cu cea mai nouă versiune a platformei.

Sony Xperia Tablet S
Sony Xperia Tablet S

Xperia S Tablet

Cred că Xperia S este terminalul smartphone cel mai bine realizat și care a adus pentru Sony cele mai mari vânzări și mai cred că de-asta au adus și tableta sub același brand, pentru a-i da un impuls. Este un produs bun. Ecranul este de 9,4 inchi, cu rezoluție 1280×800 pixeli, cu o calitate a imaginii foarte bună.

Nvidia Tegra 3 nu mai are nevoie de nicio prezentare. Quad-core, putere foarte bună, un nucleu pentru optimizarea vieții bateriei și o grămadă de tehnologii. Combinația între Android și Tegra 3 cred că este una din cele mai bune pentru smartphone și tablete la ora actuală.

Bateria ține 10-12 ore. Da, este adevărat că tableta nu este foarte subțire, dar mi se pare mai util să ai baterie care să reziste peste zi. Nu lucrezi 10 ore, dar peste 8 ore trebuie să țină o tabletă ca să-ți faci treaba cu ea peste zi.

Vine cu 16/32 sau 64 GB memorie internă, dar spre deosebire de alte branduri, Sony include slot de carduri micro SD. Are cam 575 de grame, deci nu este deloc grea. Prețurile vor fi pe la 400 de euro, dar depind de configurația aleasă.

Galerie foto

[nggallery id=437]

Video – hands on

Video – sub apă