Astăzi am avut zi plină în Țara lui Andrei, de-aia nici nu am scris foarte mult. A fost ziua Apei, care vine după ziua Aerului și cea a Focului. Dimineașa a început cu Fun Science, doar că astăzi ne-au ținut lecțiile Maia Gaia și Hiper Hiper Hidraulica, două noi savante din echipa Fun Science. Ca de obicei s-au și jucat și s-au distrat din plin.
Am avut mai puțin timp și pentru că am participat iar la știrile copiilor, dar și pentru că dupămasă am fost la Fabrica de Apă Keia, unde se îmbuteliază apa Aro printre altele. Am mers destul prin pădure, am străbătut Cheile Cheiței, apa care curge pe lângă hotelul unde stăm. Sincer, nu credeam că rezist, dar a fost super.

Țara lui Andrei - Ziua Apei
Țara lui Andrei - Ziua Apei: Maia Gaia și Hiper Hiper Hidraulica

Galerie foto Fun Science

[nggallery id=228]

Video Fun Science

La fabrica de apă

La fabrica de apă Keia se îmbuteliază apă plată și minerală – nu doar sub brand propriu, ci și Aro (Metro), Izvorul dintre Brazi, Top Promotions și altele. Apa conține calciu, magneziu, zinc și alte elemente importante. Apa e captata din stâncă, la circa 2-3 km mai sus de fabrică, vine prin țeavă în rezervorul principal, se filtrează, merge la îmbuteliat.

ads
Tara lui Andrei - excursia prin pădure spre Fabrica de Apă
Tara lui Andrei - excursia prin pădure spre Fabrica de Apă

Linia mică scoate sticle de 0,5 și 2 l, linia mare bidoane de 5-6 litri. Linii sunt automate, lucrează în total 15 persoane, vara în trei schimburi, iarna doar în două. Se duce apă și la fabrici de bere.
Aceeași firma are hotelul Zaganu, unde stăm noi, dar și Hotel Cheia, unde este tabăra Țara lui Andrei.

Poze din excursie

[nggallery id=229]

Video