Am testat o tastatură de gaming Genesis Thor 300 RGB. Este făcută pentru gaming, are butoane programabile, taste mari și bine definite, cu o cursă mare și precisă. Eu folosesc o variantă mai desktop-friendly, Thor 420 RGB. Asta e chiar făcută pentru gameri, cu butoane mecanice.

Genesis Thor 300 RGB

Pro și contra Genesis Thor 300 RGB

Avantaje:

  • rezistență sporită, inclusiv pentru cablu;
  • iluminare RGB;
  • butoane programabile;
  • preț foarte bun;

Dezavantaje:

  • vopseaua nu rezistă în timp;
  • utilizatorii raportează taste stricate după utilizare intensă;

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Impresii după testare

Este adevărat, gamerii folosesc diferit tastatura și în funcție de jocul favorit, se pot solicita mai intens anumite zone sau butoane individuale. O tastatură de gaming, mai ales făcută de aluminiu, ar trebui să aibă și tastele rezistente, mecanismul din spate să ducă multe apăsări. Unele rezistă mai bine, altele mai puțin. Nu trebuie uitat că Genesis Thor 300 RGB este o tastatură buget, din zona accesoriilor ieftine, nu vreun model în care să dai des cu pumnul. Eu pot să vă spun că după 8 luni de utilizare, pe modelul meu nu am nicio problemă, nici cu vopseaua, nici cu butoanele.

Acest model dispune de switch-uri Outemu Red, care permit o apăsare rapidă și o consistență la apăsare. Sunt necesare doar 45g de forță de apăsare, iar butoanele au un timp de răspuns de 8 ms. Durata de viață a tastelor este estimată la 50 de milioane de clicuri, ceea ce poate părea mic în comparație cu alte mărci, dar este totuși o sumă considerabilă. Trebuie ținut cont iar și de preț.

Tastatura oferă, de asemenea, o funcție denumită N-key rollover, adică detectează toate apăsările de taste, indiferent de câte sunt apăsate simultan. Este util pentru jocuri video, dar și pentru simularea de instrumente muzicale.

Are taste rapide pentru a schimba setările de iluminare și luminozitatea. Evident, este mai ușor să folosiți softul inclus care permite configurarea a 1-3 profiluri de tastatură pentru Thor 300. Există și funcționalitate macro, iar softul pare destul de simplu de utilizat.

În rest, tastatura arată bine, are un management bun pentru cablu.

Concluzii

La acest nivel de preț este greu să ai pretenții de la o tastatură de gaming. Există un număr tot mai mare de producători de accesorii gaming ieftine, pentru cei care nu au bugetul necesar. Dar dispozitivele sunt mai mai rezistente și din ce în ce mai bine făcute. Iar Genesis este o marcă destul de solidă, fără multe plângeri din partea consumatorilor. Thor 300 RGB merită cei 235 de lei și cred că este o achiziție bună pentru copiii care și fac acum sistem de gaming.

Galerie foto