Am avut ocazia să utilizez o tastatură mecanică, Genesis Thor 300 RGB. Genul care nu rupe bugetul, se mișcă bine, are opțiuni de control. Este comod de utilizat și nu este cea mai zgomotoasă din serie.

Genesis Thor 300 RGB

Pro și contra Genesis Thor 300 RGB

Avantaje:

  • design compact, dar destul de aerisit;
  • butoane bine definite, spațiate;
  • iluminare RGB controlabilă;
  • cablu rezistent;
  • preț relativ accesibil;

Dezavantaje:

ads
  • au o cursă relativ mare, posibil deranjantă pentru unii;
  • rămâne de văzut fiabilitatea în timp;

Detalii tehnice

Taste: 104 butoane
Conectare:  USB
Lungime cablu: 1.75 m
Cursă taste:  1.8 mm
Iluminare:  RGB
Dimensiuni: 442 x 36 x 136 mm
Funcții programabile: DA
Preț: 259.99 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Mai multe informații găsiti pe site-ul Genesis.

Impresii după testare

Am avut ocazia să testez numeroase tastaturi de gaming la evenimentele de profil la care am participat. Personal, nu sunt un fan. Întrucât eu petrec mult timp scriind texte, partea de mecanică mai mult mă încurcă. Folosesc tastaturi cât mai comode și cât mai silențioase. Dar înțeleg perfect faptul că gamerii au nevoie de control și au nevoie de o construcție mai solidă, mai rezistentă.

Tastatura a venit împachetată solid, practic în două cutii. Asta e bine, evită problemele cauzate de transport, curieri neatenți și așa mai departe. Tastatura în sine pare foarte solidă și cred că sunt puține șanse să se strice ceva prea curând. Cablul este rezistent, tastele par foarte solide. Au însă o cursă cam lungă, dar țineți cont că eu nu folosesc în mod curent o tastatură de gaming. Sunetul este interesant, comparabil cu mașina de scris.

Thor 300 RGB este dedicată gamerilor, are funcții și setări care sunt necesare în jocurile video. Switch-urile mecanice de înaltă calitate ajută la atingerea de performanțe mai bune. Include pe spate posibilitatea de a seta cablul astfel încât să nu vă încurce. Are și un sistem avansat de iluminare RGB. Pe scurt, îmbină design-ul cu funcționalitatea.

Șasiul este din aluminiu. Asta conferă și rezistență, dar este și un material ușor. Iluminarea RGB are 25 de efecte speciale, inclusiv PRISMO. Are suport anti-ghosting pentru toate tastele. Are funcție de blocare a tastei Windows, care în anumite situații îi încurcă pe gameri. Are și software dedicat pentru editare de comenzi macro.

Switch-urile sunt Outemu Brown, de calitate, oferă o experiență bună în jocuri solicitante. Aveți nevoie doar de 55 de grame de forță de acționare pentru a activa tasta. Timpul de răspuns este foarte bun – 8 ms. Tastele au o durată de viață testată de până la 50 de milioane de click-uri.

Funcția N-KEY Rollover asigură că toate apăsările de taste sunt detectate, indiferent de câte taste sunt apăsate simultan. Thor 300 RGB vă oferă astfel posibilitatea de a rula combo-uri avansate și diverse combinații de taste fără eroare.

Vine la pachet cu software dedicat. Cu ajutorul acestuia veți putea să calibrați lumina RGB după modelul dorit. Mai mult, veți putea să configurați profiluri și comenzi macro. Ceea ce este util pentru orice pasionat.

Concluzii

Genesis Thor 300 RGB este o tasatură de gaming, mecanică, cu iluminare RGB și funcții programabile. Nu este pentru utilizarea de zi cu zi la birou. Cei care sunt pasionați de jocuri vor aprecia ce are de oferit. O găsiți pe eMAG cu 259.99 lei la ora postării articolului.

Galerie foto