Mesaj primit azi, fix de la numărul din imagine: “Tata, te rog sa imi incarci cu 10 euro nr. asta, iti spun eu de ce, astept”. Fac pariu că unii mai speriați din fire s-ar grăbi să-i încarce plodului cartela, să nu fi pățit ceva. Doar că țeapa asta circulă de mulți ani. Cam din 4 în 4 ani revine, dar e simplu să te prinzi că e țeapă.

Chiar dacă ar avea probleme, de ce n-ar folosi cel mic telefonul lui? Dacă l-ar fi pierdut sau i l-a furat cineva, îl va duce capul să mă sune de la un coleg și să-mi transmită vestea. Sunt disponibile atâtea variante. De ce te-ai grăbi să încarci un număr necunoscut. Și oare cum a ajuns copilul să aibă acel număr? A fugit de la școală și s-a dus la Mall să ia un număr nou? Și dacă îl lua, cum putea fără credit? Și dacă avea credit, de ce avea nevoie să încarce? În fine, v-ați prins.

Sunt multe țepe prin SMS, dar se pare că asta este una dintre cele mai răspândite și care face victime în continuare. Văd că s-au mai rărit alea cu premiile, care spun că ai câștigat, dar pentru a lua premiul trebuie să încarci niște cartele prepaid. Altă mizerie și oamenii fraieri că pun botul la astfel de păcăleli.

Nu vă mai zic că am tot auzit și de aia cu apelul fals: “vai, fiul dumneavoastră e în stare gravă, trimiteți repede bani în contul RO$$$INGB”. Cum naiba să trimiți bani la așa ceva? Nu poți suna să vezi ce face copilul, chiar dacă nu răspunde inițial, tot te sună înapoi… Totuși se pare că țeparii găsesc destul de des clienți dacă continuă să facă mizerii de-astea. Iar poliția nu se mișcă destul de repede când vine vorba să oprească așa ceva.

Măcar mă bucur că au arestat pe-ăia de terorizau bătrânii cu metoda accidentului. Dar în cazul țepei prin SMS probabil sumele prea mici fac și pedepsele mici și nu fac nici vreo închisoare sau ceva. Iar oamenii pur și simplu n-au rușine, fac bani pe spinarea unora și nu le pasă.