Circulă o nouă țeapă, de data asta cu telefoane Samsung Galaxy S8 oferite gratuit, din cauză că s-ar fi deteriorat cutiile. Eu am primit mesajul pe Whatsapp, pare legitim, site-ul pare cel oficial, doar că băieții au lăsat să le scape câteva erori care te fac să te prinzi că e înșelăciune.

teapa telefoane samsung galaxy s8

Țeapă cu telefoane Samsung Galaxy S8

Întâi mi se pare normal să vă explic că Samsung nu va oferi niciodată 1000 de telefoane gratis. Unul singur, poate, pe pagina lor oficială de Facebook, pe contul lor de Instagram sau oriunde altundeva. Dar 1000 niciodată și de asemenea motivul este inventat. Dacă s-ar deteriora cutiile unor Galaxy S8, Samsung ar comanda alte cutii cu 5 bani bucata și le-ar schimba. În niciun caz nu le-ar face cadou aiurea

În primul rând, site-ul este samsung.com, dar url-ul pentru acest “giveaway” este /resigilate, ceea ce e practic imposibil. Ori era samsung.ro / resigilate ori era totul în engleză. Apoi, evident, după ce dai click pe el, te duce pe un alt site, link-ul fiind ascuns. Site-ul pare să continue povestea, dar vedeți că este alt url rapid.

ads

teapa telefoane samsung galaxy s8

Apoi, dacă mergeți mai departe, încă un semnal de alarmă că este țeapă. Te pune să răspunzi la întrebarea ce telefon a lansat Samsung, un Galaxy Note 8 sau un iPhone 8, ceea ce e clar distractiv pentru autorul farsei, dar Samsung nu ar face așa ceva niciodată. Cum ar fi să facă acest sondaj și 50% să răspundă că iPhone, ar fi ceva imposibil pentru o companie de nivelul Samsung.

Cred că cei care răspândesc acest anunț fals fie fac parte din echipa care a pus la cale țeapa, fie sunt complet naivi, ca mulți români, fie au luat un adware care trimite mesaje pe Whatsapp. Este posibilă oricare din variante. Ba chiar cred că omul meu este virusat, pentru că a trimis mesajul de trei ori pînă acum și nu cred că se va opri prea curând.

Au circulat zilele astea țepe similare cu bilete la Tarom, cu vouchere pentru Kaufland, cu vouchere la eMag, iar acum au găsit probabil noua idee, telefoane gratis de la Samsung.