Am văzut astăzi un anunț cu un smartphone care imită design-ul general Poco și promite niște specificații tehnice flagship, dar costă …. 500 de lei. Apoi se observă imediat cum au scris logo-ul: PCOC pe una din imagini și PQCQ pe cealaltă. Adică vor să crezi că este Poco dacă nu ești atent.
Promovat intens drept primul smartphone cu o cameră foto dotată cu senzor de 1 inch, Xiaomi 12S Ultra a atras atenția tuturor, inclusiv a mea. Eu chiar am crezut în cifrele furnizate. Însă telefonul a ajuns la JerryRigsEverything, iar după ce a fost demontat are de fapt un senzor mai mic. Chestia asta anulează milioanele […]
Din a doua zi a conflictului au apărut instant escrocheriile care exploatează dorința oamenilor de a contribui la acțiunile de caritate pentru Ucraina. Mie din prima mi s-a părut dubios faptul că unii cereau donații prin Paypal sau pe contul personal. Dar la început speram că oamenii fac treabă, dădeam share la orice. Însă sunt […]
Atacatorii cibernetici caută în mod constant noi modalități de a fura datele utilizatorilor. Anul trecut, o categorie complet nouă de oportunități a devenit una dintre cele mai profitabile înșelătorii. Atacatorii au folosit pe scară largă scrisorile spam și paginile de phishing legate de COVID-19 pentru a beneficia de pe urma situației pandemice.
Am primit dimineață mesajul SMS spam de la Wish.com – „ai câștigat un telefon Samsung. Descarcă aplicația și folosește codul promoțional pentru a revendica premiul”. Evident, pare țeapă de la început, dar am căutat pe net să văd ce discută lumea despre mesaje de genul ăsta.
Am reușit să iau țeapă cu WizzAir, în sensul că am plătit pentru un bagaj mare pe lângă bagajul mic gratuit. Am ajuns cu el la îmbarcare și am aflat că era posibil doar la cală, la check-in, nu trebuia adus la avion. Evident, nicăieri nu spune asta pe site.
Am fost astăzi la un eveniment organizat cu ocazia Safer Internet Day, o prezentare Microsoft dedicată prevenirii și combaterii înșelăciunilor cu suport tehnic fals. Cu specialiști de la Poliția Română și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).
După ce m-am enervat pe Uber și cursele lor anulate aiurea și am dezinstalat aplicația, acum am luat o super-țeapă de la Taxify (și-au schimbat numele în Bolt). Și este una foarte aiurea, mai ales că am fost printre primii clienți și oameni din online care au promovat aplicația. Hai să vă povestesc.
Un articol cu sfaturi realizat de ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) despre cum să alegeți cele mai bune oferte de telefonie, internet sau televiziune de Black Friday. Toți operatorii au la ora actuală oferte speciale pentru perioada de Black Friday.
Circulă o nouă țeapă, de data asta cu telefoane Samsung Galaxy S8 oferite gratuit, din cauză că s-ar fi deteriorat cutiile. Eu am primit mesajul pe Whatsapp, pare legitim, site-ul pare cel oficial, doar că băieții au lăsat să le scape câteva erori care te fac să te prinzi că e înșelăciune.
Comanda online EOOD din Bulgaria este o țeapă, iar oamenii se plâng peste tot că au fost înșelați, avertizează Centrul European al Consumatorilor din România (ECC). Această companie operează în România prin cinci site-uri, vă prindeți imediat că este țeapă după numele domeniilor, dar este prezentă pe agregatorul ShopMania ca multe alte magazine online care […]
Țeapa edigital.ro continuă! Un tip se plânge că a comandat un televizor de pe edigital.ro și a primit în loc o cutie cu standul și niște pietre. Livrarea fiind cu FanCourier.
Un mic ghid cu sfaturi utile: cum te ferești de țeapa Black Friday , câteva idei pentru pasionații de shopping. Știu, majoritatea cititorilor sunt pregătiți și s-au confruntat cu primele probleme din 2012, apoi 2013, alții au experiențe din 2014 și 2015.
Am pus niște anunțuri pe OLX, unul din ele cu camera Sony, imediat am început să primesc mesaje de tipul celor de mai jos. Știu că românii nu sunt campioni la limba română, dar totuși parcă prea sună a Google Translate. Apoi au venit mesajele direct în engleză.
Am rezolvat din timp toate detaliile pentru vacanța din Franța, a fost prima oară când am închiriat mașina online. Prima oară și o nouă lecție pentru viitor, așa că vă împărtășesc și vouă.
Niște băieți deștepți specializați în țepe au pus la punct un nou sistem: urmăresc bunuri precum MacBook Air sau iPhone 6S pe site-urile de anunțuri online, le comandă și apoi se prezintă la ușa vânzătorului ca fiind curierul venit să ridice produsul. Lasă un bon fals și pe-aci ți-e drumul. Evident, cel țepuit nu bănuiește […]