Tehnologia ne poate schimba viața în bine: asta crede Samsung care susține programul pentru start-up-uri Changeneers 2020. Vă puteți înscrie în cursa pentru 10.000 de euro dacă aveți proiecte pentru binele comunității.

Votează și tu!

[poll id=”58″]
Înscrierile se pot face aici pînă pe 31 martie.

Susținută de Impact Hub Bucharest și Samsung România, Changeneers oferă o finanțare de 10.000 de euro soluției care îndeplinește următoarele criterii: implică o tehnologie mobilă (pot include și componente non-mobile – software sau hardware), are un impact pozitiv și este funcțională sau în stadiul de concept validat cu clienți sau prototip la data finalei, 25 iunie 2020.

Lansat în 2017, misiunea Changeneers este consolidarea unei comunități tech care să aibă impact pozitiv în România. Vizează construirea unei rețele de inovatori, care să facă schimb de experiențe și resurse, să valideze nevoi și să crească ecosistemul, punând astfel bazele schimbării în bine prin tehnologie.

În Changeneers se pot înscrie startup-uri tech sau antreprenori din toată țara, care prin activitatea lor aduc un impact pozitiv în domenii precum:

  •  viața comunității;
  •  sănătate;
  •  educație;
  •  protecție socială;
  •  mediu înconjurător;
  •  energie;
  •  accesibilitate;
  •  șanse egale de muncă;
  •  proiecte financiare;

Câștigătorul celor 10.000 de euro de la ediția Changeneers din 2019 a fost Parking Spotter, o soluție inovativă care încearcă să ajute șoferii să găsească mai repede un loc de parcare. Au pus la punct o platformă software care analizează datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate în parcări pentru a transmite informații despre starea locurilor de parcare atât șoferilor, cât și administratorilor unor astfel de locații.

Pasul următor al competiției din 2020 va fi preselecția, care va avea loc în perioada 16-30 martie, iar echipele selectate vor fi anunțate pe 31 martie. Antreprenorii selectați vor intra într-un program de învățare accelerată, care include două zile de bootcamp, webinarii de suport și două review board cu mentori care să le ajute să-și definească modelul de business și să le pregătească pentru etapa finală.

Finala Changeneers de anul acesta va avea loc pe 25 iunie 2020, atunci când startup-urile finaliste își prezintă în fața juriului soluțiile dezvoltate. Vor exista două etape de jurizare atunci: pitching și demonstrarea tehnologiei în fața membrilor juriului.

Changeneer face parte din planurile Samsung de a crea o lume mai bună, plină de experiențe digitale mai bogate, prin intermediul unor tehnologii și produse inovatoare. Compania sud-coreeană și-a dedicat eforturile către inovație, valori comune și susține mai multe inițiative de acest gen.

Unul dintre motto-urile Samsung este Tech for Good: beneficiile tehnologiei trebuie să fie disponibile pentru toți, iar companiile au responsabilitatea față de consumatorii lor de a se asigura că produsele vor fi folosite în scopuri pozitive. Inovația nu este menită să fie făcută doar de dragul inovației, ci ea trebuie să rezolve problemele sociale și să ajute la construirea unei lumi mai bune.