Mergeam prin expoziție uitându-mă după cele mai importante noutăți, dar am văzut un magician pe scenă care făcea niște trucuri și m-am oprit o secundă din drum. Nu mult, am zâmbit și am dat să plec mai departe. Câte trucuri nu fac companiile pentru a atrage atenția la astfel de expoziții… Dar, când m-am uitat la laptopul din fața mea, am văzut asta:

Intel RealSense - o tehnologie mai tare decat Kinect
Intel RealSense – o tehnologie mai tare decat Kinect

M-am văzut pe mine, pe ecran, dar nu într-o imagine generată de camera Web, nici în oglindă. Este o imagine 3D suprapusă peste fundalul PC-ului. Mergând mai încolo, am găsit un demo și mai interesant cu RealSense – tehnologie oarecum comparabilă cu Kinect, doar că nu mai ești un avatar în joc, ești chiar tu. Imaginea ta suprapusă cu imagini digitale și interacționând cu ele. Am pus un demo și pe Youtube:

Intel RealSense este o platformă în care puteți face orice creație 3D și puteți interacționa cu ea. Aproape că bate ideea de realitate virtuală. Sau este un echivalent al ei.

Apoi am mers mai departe:

ads
Bloggers welcome
Bloggers welcome

Cele mai puternice laptopuri

Din momentul ăsta, cele mai puternice laptopuri sunt cele cu procesoare Core M. Plus 50% la performanță, plus 40% la grafică comparat cu Haswell (generația a patra). Am văzut două modele:

Asus Transformer T300FA
Asus Transformer T300FA

Un Asus Transformer T300FA cu procesor Intel Core M 5Y10, precum și un Zenbook care arăta foarte bine.

Asus Zenbook Intel Core M
Asus Zenbook Intel Core M

Una peste alta este unul din cle mai mari standuri de la IFA Berlin. Au și un media-wall interesant, pe care rulează proiecții sincronizate cu muzica live de la un DJ. O să încerc să urc un film cu asta mai târziu.

0007