Mereu mă lovesc de dorința asta nebună de a păstra orice obiect, orice telefon vechi, orice încărcător defect, căștile cu fire sau Bluetooth de pe vremea lui Pazvante. Cred că e una din metehnele de pe vremea comunismului. Am debaraua plină de vechituri.
Pe de altă parte, nici să le arunci la gunoi nu este tocmai ok.

telefoane mobile

După cum bine știm, toate electronicele conțin substanțe nocive, mai ales bateria litiu-ion pe care o conțin, dar și altele. Telefoanele mobile sau accesoriile pentru telefoane nu dispar așa pur și simplu dacă le arunci la tomberon. Nici dacă le pui într-o plăsuță de plastic sau într-o cutie de carton.

De-aia susțin eu campaniile cu reciclarea electronicelor. Uite, de exempu, Cosmote are o astfel de campanie. Fiecare telefon mobil sau accesoriu pentru celular (căști, încărctoare, boxe etc) care vor fi depuse într-un magazin Cosmote sau Germanos pînă la finalul lunii septembrie 2012 se va transforma într-un copac plantat de angajații companiei.

Unboxing Note 10+ Apasă play:

Cosmote va planta câte un pom pentru fiecare produs electronic reciclat și va îngriji pădurea pînă atinge maturitatea. Sincer, e nevoie de multe astfel de gesturi pentru ca România să-și recâștige pădurile defrișate în ultimii ani.

De la an la an se vând tot mai multe telefoane mobile, iar asta înseamnă un singur lucru. Există și mai multe telefoane mobile care sunt uitate prin cutii, sertare sau debarale, multe care ajung alături de gunoiul menajer. Și e păcat.

Programul Cosmote “Adoptă o pădure” fost lansat în 2009 cu un proiect în Căciulaţi, unde au fost plantați 5.000 de copaci, apoi a continuat în 2010 cu plantarea a 10.000 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi la est de Ploieşti.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.