De foarte multe ori am descoperit că am nevoie de un telefon de backup, pe care nu-l folosesc constant, ci doar atunci când telefonul principal rămâne fără baterie, este ocupat cu filmarea sau alte aplicații care necesită timp. Atât la birou, cât și acasă sau în vacanță, telefonul de backup este unul foarte important.

Samsung Galaxy A31

Am ales, nu întâmplător, un telefon Samsung. Compania sud-coreeană are acum disponibile în România șase modele de termnale din seria Galaxy A, toate noi, lansate în 2020. Seria Samsung Galaxy A se adresează unui public mult mai tânăr, în special Generația Z, care depinde mult de smartphone, streaming, canale de social media. Fiecare model din seria Galaxy A a fost gândită să ofere diverse funcționalități la diverse niveluri de preț. La ora actuală modelele cel mai bine vândute sunt Galaxy A51 și Galaxy A71. Modelele mai ieftine de la noi sunt Galaxy A21S, Galaxy A31 și Galaxy A41. Toate vin cu serviciile Google, deci nu aveți nicio bătaie de cap din punctul ăsta de vedere. Într-o serie de articole dedicate voi prezenta câteva modele și atuurile lor.

De ce un telefon de backup

E adevărat, telefonul principal trebuie să fie flagship, să aibă putere maximă de procesare pentru toate aplicațiile, jocurile și task-urile curente. Să aibă baterie care să țină, dar nu pun focus pe baterie, ci mai ales pe procesor, camere foto, experiența de utilizare generală. Ei bine, fiind telefonul cu procesorul cel mai puternic, deseori este și cel mai utilizat.

Dacă vreau să filmez sau să fac poze pe unde mă plimb, folosesc telefonul principal. Dacă vreau să scriu, să editez video, să fac timelapse – tot cu el. Și atunci, deseori, la prânz sau poate mai târziu dupămasă, telefonul principal rămâne fără baterie. Fie că încarci wireless sau pe fir, tot trebuie să stea într-un loc. Și atunci, iau la butonat telefonul de backup.

Telefonul secundar este în principal pentru rețele sociale, pentru Facebook – aflu principalele știri acolo, văd ce-au mai făcut cunoscuții, aflu cele mai recente discuții din online. Trec la Instagram apoi, am o comunitate destul de mare, e nevoie să urc fotografii zilnic, să le editez rapid și să le încarc. Citesc mailul, nu rămân niciun moment fără să fiu conectat la el.

Am nevoie de un terminal de backup cu baterie mare, care să fie mereu pregătit să îndeplinească aceste sarcini. Am nevoie de el să aibă ecran mare, ca să pot citi și să pot vedea toate informațiile corect. Să pot scrie pentru a răspunde la mesaje sau să editez fișiere Word sau Excel.

Am ales Galaxy A31 ca backup

Da, Samsung are mare succes cu seria entry-level Galaxy A, iar modelul A31 nu face excepție. Este foarte bine dotat, are ecranul mare și bateria mare de care aveam nevoie. Oferă un procesor cu tehnologie nouă, are nuclee de putere ARM Cortex-A75 cu performanțe bune, iar nucleele economice ar trebui să ofere o autonomie sporită.

Versiunea de bază dispune de 4GB de RAM și 64GB, plus card microSD. În plus, are camere foto bune, senzorul principal este chiar de 48 de megapixeli, acompaniat de un senzor ultra-wide de 8 megapixeli, cameră macro de 5 megapixeli și un senzor de adâncime de câmp de 5 megapixeli. Camera selfie este de 20 de megapixeli, integrată în ecran. Bateria de 5.000 mAh are și tehnologie de încărcare rapidă cu 15W.

Ecranul este Super AMOLED Infinity-U , cu formatul 20:9 și rezoluție FHD+. Integrează și un senzor de amprentă pentru deblocare. Modelul are și mufă de căști 3.5 mm jack.

Pentru foarte mulți copii sau tineri poate fi un adevărat flagship care merită cumpărat. Pentru unii utilizatori avansați, ca mine, este un second-phone extrem de flexibil și foarte util.