Acum doi ani, vedeam la IFA unul din primele telefoane Caterpillar, telefoane rezistente sub brandul Cat. Ieri am avut ocazia să văd la ShowStoppers noile modele Cat S31 și S41, modele rezistente și cu tehnologii moderne, dar care nu sunt foarte scumpe.

Cat S41 hands on

Am văzut telefoanele Cat și anul trecut, dar aveau impresia aia de cărămidă, masive și grele, iar faptul că sunt grele adaugă probleme atât pentru utilizator, cât și în cazul unei căderi de la înălțime. Anul acesta însă, modelele de la IFA sunt mai ușoare și mai subțiri, chiar dacă nu vor concura nicidată cu modelele standard.

Cat S41 este un display Full HD de 5 inch, genul pe care se poate lucra cu mănuși de muncitor, fără probleme – acoperit cu Gorilla Glass 5. Procesorul este Mediatek Helio P20, octa-core cu patru nuclee la 2.3GHz, se descurcă decent în aplicații. Dispune de 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, plus slot de carduri de memorie. Conform specificațiilor suportă carduri de pînă la 2TB, dar ieri la Showstoppers am văzut cel mai mare card microSD disponibil azi: 400GB.

Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli și cea frontală este de 8 megapixeli. Are Android 7 Nougat și o baterie integrată de 5.000 de miliamperi. În imagine vedeți cum telefonul devine baterie externă pentru un alt device. Are un adaptor micro USB și puteți încărca orice de la el – inclusiv iPhone, Samsung și camere foto care se încarcă pe USB. Puteți stabili din meniu câtă energie va fi trimisă spre acel device, fără să vă treziți că ați rămas fără energie. Mi s-a părut foarte tare ideea.

Cat S31 – câteva impresii

Cum era și logic, S31 este frățiorul mai mic al lui S41. Are ecra de 4.7 inch cu rezoluție 720p, 2GB de RAM și 16GB de stocare internă. Camera foto de pe spate este de 8 megapixeli, iar frontala doar de 2 megapixeli. Este un model mai accesibil, pentru cei care lucrează în construcții, pe șantiere și alte zone unde orice alt telefon ar fi în pericol.

Prețul pentru S31 este de 349 de euro, iar pentru S41 este de 449 euro. Am văzut la standul lor și tableta rezistentă Cat T20 cu Windows 10, se poate conecta la sistemele folosite de companii și rezistă la orice cădere, apă și așa mai departe. Chiar părea interesant de utilizat.