Am fost astăzi la evenimentul Deutsche Telekom de la IFA 2017 și am scris pe scurt câteva idei din prezentările lor. Planurile se aplică întâi în Germania, dar vor veni în următoarea perioadă în toate țările în care este prezent grupul Telekom.

Prezentarea 5G

Deutsche Telekom a prezentat la IFA 2017 tehnologia 5G împreună cu Huawei. Conexiunea este live în Berlin și folosește frecvențele de 6GHz. Conform testelor, latențele scad la nivel de milisecunde și vitezele sunt comparabile cu fibra optică Gigabit. Rețeaua Deutsche Telekom este contruită astfel încât se poate face treptat trecerea la 5G și se vor putea accesa datele pe 4G și 5G în funcție și de terminalele utilizatorilor.

Lansarea comercială a serviciilor rămâne prevăzută pentru 2020, pînă atunci vor instala echipamente peste tot pentru a permite o trecere normală la noua tehnologie. Deocamdată prin rețea se optimizează transferul de date, ceea ce va permite viteze mai bune și pe 4G.

Planurile Telekom

Oficialii Deutsche Telekom au anunțat mai multe oferte noi, bazate pe ideea de furnizor al întregii familii. Vorbim de pachetele integrate care cuprind Internet de mare viteză, telefonie mobilă, televiziune pentru acasă. Sunt pachete Magenta de la 40 de euro pe lună cu toate serviciile, iar pentru tineri au abonamente speciale de la 19 euro pe lună.

Serviciile de televiziune digitală sunt din ce în ce mai complexe, se introduc de anul acesta canalele care transmit UHD (4K), pentru a asigura vizionarea perfectă pe noile televizoare cu ecrane de mare rezoluție. Vor oferi acces la toate filmele UHD de pe Netflix și au de asemenea conținut exclusiv pe partea de seriale și filme.

Serviciul de Apel WiFi, prin care orice abonat poate suna din zonele fără semnal folosind rețeaua WiFi locală, va fi lansat curând. De asemenea, Deutsche Telekom promite îmbunătățiri masive pentru serviciul de relații cu clienții. Cei care nu vor să aștepte pe fir la relații cu clienții vor fi sunați înapoi când se eliberează un reprezentant. Aplicația pentru clienți este îmbunătățită și va oferi metode de suport tehnic mai rapid. Grupul Telekom va oferi suport pentru configurarea cât mai bună a rețelelor de acasă, iar echipamentele WiFi sunt mai bune, oferă viteze mai rapide și au mai puține probleme tehnice.

Grupul DT a prezentat și o ofertă de realitate virtuală și realitate augmentată. Au creat platforme pentru conținut VR și AR, veți putea accesa de acolo filme și documentare realizate în 360 de grade, pe care le puteți vedea pe orice dispozitiv compatibil VR. În plus, aplicația Telekom Messenger va integra efectele Snapchat pentru a putea discuta live folosind tehnologia Augmented Reality.

Legat de mașina din poze, Telekom a prezentat la IFA 2017 dispozitivul Car Connect, care transformă orice mașină într-un vehicul inteligent. Include hot-spot WiFi cu 10GB pe lună și comenzi smart, notificări privind mașina și așa mai departe. Kit-ul costă 70 de euro, iar abonamentul cam 10 euro pe lună.

Revin cu informații, mai am câteva proiecte interesante de prezentat.

Galerie foto