Tenda AC21 este un router Gigabit ieftin și cu performanțe bune. Este ușor de instalat și se controlează din aplicație, de pe telefonul mobil. Acoperirea este destul de bună, dar viteza scade la distanță.

tenda ac21 review

Pro și contra Tenda AC21

Avantaje:

  • preț bun;
  • viteze foarte mari;
  • ușor de instalat;
  • management din aplicație;

Dezavantaje:

  • acoperirea este limitată;

Detalii tehnice

Antene:  6 antene externe de 6 dBi
Viteze de transfer:
– 5 GHz: până la 1733 Mbps
– 2.4 GHz: până la 300 Mbps4
Tehnologii speciale:
– Beamforming
– MU-MIMO
– IPv6
Hardware: procesor de 1 GHz și co-procesor la 500MHz
Dimensiuni: 231.3 x 150.6 x 39.6 mm
LED: Sys, WAN, LAN, WiFi/WPS
Preț: 200 de lei
Mai multe detalii și specificații găsiți pe pagina Tenda România.

Impresii despre Tenda AC21

Sunt familiarizat cu routerele Tenda și am instalată permanent aplicația lor de gestiune. Deci orice model nou îl pot testa foarte ușor. Modelele noi nu trebuie decât conectate la net și la priză, iar restul setărilor se fac automat. Desigur, este bine să schimbați parolele de acces, atât pentru administrator, cât și pentru rețea. Dacă le lăsați standard, un răuvoitor s-ar putea conecta și veți putea avea mari neplăceri.

Tenda AC21 este un router wireless Gigabit destinat locuințelor care vor să aibă acces de mare viteză la Internet. Este construit pe baza tehnologiei 802.11ac Wave 2 și asigură o viteză Wi-Fi de până la 2033 Mbps (300 Mbps la 2.4 GHz și 1733 Mbps la 5 GHz), permițându-vă să exploatați la maxim banda de semnal de la fibra optică. Chiar merge spre 1Gbps pe cablu, iar wireless am atins spre 600Mbps.

Tehnologia 4×4 MU-MIMO la 5 GHz permite asigurarea unei acoperiri wireless mari și a unei viteze superioare față de routerele obișnuite, bazate pe tehnologia 3×3 MU-MIMO. Amplificatorul integrat de semnal, utilizat atât pentru banda de 2.4 GHz cât și pentru cea de 5 GHz, sporește capacitatea AC21 de a traversa pereții și acoperirea Wi-Fi. În camera cu routerul trece non-stop de 500 Mbps, iar acoperirea este puternică în următoarele două camere. În cea de-a treia însă, abia ating 15-20Mbps, dar la distanță de circa 10 metri de router și prin perete. Oricum, un rezultat foarte bun.

Tenda AC21 dispune de 6 antene de 6 dBi și de 4 canale de date în banda de 5 GHz, maximizând suprafața acoperită Wi-Fi și asigurând un semnal de calitate mai bună în banda de 5 GHz. Frecvența de 5GHz este potrivită pentru dispozitivele care aproape de router și necesită viteze mari, precum tableta, un laptop, o consolă de jocuri sau un PC. Frecvența de 2.4GHz se pretează mai bine în cazul dispozitivelor IoT precum bacuri smart, prizele inteligente sau camerele de supraveghere conectate la Internet.

De citit: review Zona IT și Start-Up.Ro.

Concluzii

Tenda AC21 este un router ieftin, dar de mare viteză. Oferă performanțe bune, tehnologii avansate și vă oferă viteze maxime pe câteva device-uri esențiale. Puteți separa trei rețele, cea pe 5GHz pentru performanțe, cea de 2.4GHz pentru alte dispozitive și una guest pentru vizitatori. Este mult mai sigur așa. Se instalează simplu și este ușor de gestionat din aplicația mobilă. Este probabil cel mai rapid router ieftin disponibil în magazine. Pe scurt, este de recomandat.

Galerie foto