Am un router Tenda AC5, un model ieftin, dar care are performanțe bune și este acum la ofertă . Sunt genul de produse care merită cumprăte, ușor de instalat și utilizat, care rezistă în timp. Iar dacă se strică îți permiți oricum să cumperi altul.

Tenda AC5 AC1200

Pro și contra Tenda AC5

Avantaje:

  • design modern;
  • performanțe bune;
  • preț foarte bun;

Dezavantaje:

  • are doar WiFi 5, nu ultima generație;
  • viteza maximă este 300+900 Mbps;
  • nu are deloc port USB;

Detalii tehnice Tenda AC5 AC1200

Tehnologie: WiFi a/b/g/n/ac
Frecențe: 2.4 / 5 GHz
Porturi: 1x WAN, 3x LAN
Dimensiuni: 200 x 127 x 33.6
Viteze: 300+900 Mbps
Preț: 75 de lei

Mai multe detalii tehnice sunt direct pe site-ul Tenda România.

Review Tenda AC5

Testez în fiecare lună câteva modele de routere noi, dar majoritatea sunt produse premium și care au tot felul de chichițe. Ori nu merg din prima, ori trebuie instalate aplicații, care de multe ori dau erori. Ori nu prea au performanțele promise. De-asta apreciez produsele simple care își fac treaba, precum AC5. Este un router ieftin, cu tehnologii WiFi decente și care oferă conexiuni multiple. Este pentru cei care rămân fără router și trebuie rapid să cumpere ceva nu tocmai scump cu care să rezolve problema. Performanțele Tenda AC5 sunt peste așteptări, a fost ușor de gestionat și configurat. Probabil pe fir oferă viteze mai mari, iar cele trei porturi de ieșire sunt suficiente pentru un PC, Playstation și Smart TV.

Pornirea e simplă, conectați alimentatorul la priză, conectați cablul de internet la router pe portul WAN și porniți dispozitivul. Apoi găsiți rețeaua originală, întodeauna este scrisă pe spatele routerului Tenda_XXX și parola. Te conectezi la ea și ai două variante: ori intri pe IP 192.168.0.1, ori scrii direct în browser tendawifi.com, o să ajungi tot la panoul de administrare. De-acolo se fac toate setările, privind furnizorul de internet, tipul conexiunii, tipul rețelei create, numele și parola acesteia și așa mai departe.

Recomadnarea mea este să nu lăsați niciodată numele standard al rețelei, asta permite unui atacator să știe exact ce vulnerabilități are acel router și se poate accesa de la distanță, rezultând în posibilitatea de a intercepta toate informațiile transmise prin router către internet. Vă sugerez să schimbați numele rețelei, să folosiți o parolă complexă, nu doar nume și cifre care pot fi ghicite, iar sfatul meu este să folosiți rețeaua pe 5GHz, dacă nu aveți dispozitive mai vechi care depind de 2.4GHz. Testele sunt stabile și arată că acest router oferă performanțe bune.

Tenda AC5 are un design bun, cu patru antene, cel testat a fost alb, arată bine pentru orice birou sau livingroom. Nu prea ai ce să-i reproșezi, mai ales că este un produs atât de ieftin.

Concluzii

Tenda AC5 AC1200 este un router ieftin care oferă performanțe decente pentru orice utilizator. Fie că îl luați pentru acasă, fie că este vorba de un birou mai mic, el își va face treaba ok. Arată bine, nu este prea mare, se poate monta pe perete și oferă multiple funcții de conectare, inclusiv un port USB pentru stocare externă care poate fi accesată de la distanță prin Internet.

Prețul Tenda AC5 , așa că recomand cu căldură acest produs.

Galerie foto