Am testat Tenda RX3, un router Wi-Fi 6 care este acum disponibil la preț bun. În loc să plătești 5 lei pe lună la Digi pentru un astfel de dispozitiv, mai bine cumperi odată și vei avea dispozitivul acasă pe termen lung. Bonus: eu folosesc două routere Wi-Fi 6 poziționate diferit pentru o acoperire completă. Și vitezele sunt foarte bune.

Despre Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 este standardul de următoare generație pentru produsele wireless, este pentru WiFi ac așa cum 5G este pentru 4G: următoarea evoluție în dezvoltarea produsului. Noul standard tehnologic IEEE Wi-Fi 802.11ax va oferi utilizatorilor viteze mari de transfer de date și o acoperire mai bună decât tehnologiile anterioare. De asemenea, tehnologia promite transferuri de date eficiente în zonele de birouri unde sunt multe dispozitive conectate, dar și un consum de energie redus. Toate echipamentele compatibile cu tehnologia nouă vor purta marca WiFi 6 Certified oferită de Alianța WiFi care gestionează tehnologia.

Este genial în special dacă aveți o conexiune rapidă la Internet. Eu am 1Gbps și merge foarte bine cu routere și dispozitive Wi-Fi 6.

Despre Tenda RX3

Tenda RX3 adoptă ultima generație de Wi-Fi 6 cu rate de transfer cu bandă dublă de până la 1.775 Mbps (2,4 GHz: 574 Mbps, 5 GHz: 1201 Mbps). Este dotat cu un procesor quad-core la 1,5 GHz, astfel că totul se mișcă rapid și oferă o înaltă performanță. Capacitatea de transfer a datelor a fost mult îmbunătățită. Răspunsul de care aveți nevoie este mai rapid, iar funcționarea pe termen lung este mai stabilă.

Cu tehnologia MU-MIMO + OFDMA, îmbunătățiți semnificativ performanța și eficiența rețelei, permite mai multor dispozitive să acceseze internetul în același timp, reducând latența, jocurile online multiplayer și videoclipurile HD sunt mai fine. RX3 este routerul preferat pentru sistemul inteligent de acasă.

Este la ofertă acum la doar .

Instalare și teste

Tenda RX3 mi s-a părut genul de produs ușor de folosit și poate fi controlat direct din aplicația mobilă. Este suficient să introduceți cablul de internet și să puneți alimentatorul în priză, iar apoi configurarea este pas cu pas. Mi s-a părut și un design bun, moden, care se potrivește în orice birou, dar a dat și rezultate foarte bune în testele de performanță. Pe lângă procesorul quad-core are și 4 antene care se descurcă bine. Acoperă destul de mult, are trei porturi LAN pentru dispozitivele pe fir.

De asemenea dispune și de o tehnologie nouă, Target Wake-Up Time sau TWT. Ea poate ajuta la o mai bună autonomie a dispozitivelor conectate la Wi-Fi. Practic, atunci când nu folosești telefonul, semnalul Wi-Fi este într-un mod sleep care consumă mai puțină energie. De asemenea are și BSS, o tehnologie care știe să gestioneze corect interferențele și să utilizeze un spectru liber pentru o comunicare mai eficientă cu dispozitivele din casă. Deci dacă ai mai multe rețele Wi-Fi prin preajmă nu ar trebui să fie o problemă.

Concluzii

Tenda RX3 este un router Wi-Fi 6 care se potrivește oriunde. Este în special pentru cei care nu vor să plătească pe termen lung câțiva lei pe lună la operator. Oricum, după câțiva ani depășiți prețul unui astfel de router nou. Mai degrabă aș cumpăra ceva dedicat.

Este ideal pentru a duce acoperirea mai departe. Eu l-am pus cu un cablu de circa 3 metri, la distanță pe hol. Acum acoperă și ultima cameră și am viteze foarte bune. Îl puteți cumpăra .

Galerie foto