De când a început pandemia, tehnologia a devenit un Holy Grail al salvării, de la simpla fabricare a măștilor și vizierelor pînă la algoritmii inteligenți care caută un vaccin sau un tratatament pentru Covid-19. Pe măsură ce începe relaxarea restricțiilor, marile mall-uri și magazine, restaurante sau hoteluri dar mai ales fabricile și uzinele sau marile clădiri de birouri au nevoie de o gestionare atentă a fluxului de clienți, depistarea celor care au simptome de boală, dar și numerotarea celor care intră în locație pentru a evita supra-aglomerarea.

Noile reguli ale stării de alertă obligă practic toți oamenii care vor să intre în orice instituție publică sau privată, magazin sau firmă, să treacă testul temperaturii: cine are peste 37,3 grade, măsurate la nivelul pielii, nu are acces. Decizia a dat loc la multe proteste, sunt multe cauze pentru care un om poate avea temperatură, nu doar infecția cu virusul. Totuși, este o măsură de siguranță publică, pentru a feri ceilalți oameni de infectare.

Bătaia de cap este pentru instituții și companii să găsească soluții inteligente pentru a măsura temperatura și pentru a gestiona fluxul de oameni. Dar din fericire astfel de soluții sunt deja disponibile, chiar și în România.

Termoscaner pentru intrareUna dintre soluțiile inteligente care sunt disponibile deja în România este camera termală Dahua KITDH-BF2221-HBB, disponibilă pe seku.ro. Aceasta permite scanarea rapidă a grupurilor numeroase de persoane, cum ar fi cei care intră dimineața într-o clădire de birouri cu multe companii. Măsoară temperarura corpului uman cu o acuratețe de ± 0.3°C (cu ajutorul calibratorului de temperatură Blackbody). Sistemul utilizează Inteligență artificială (AI) integrată pentru mai multe persoane cu o distanță de măsurare de până la 2 m, care permite măsurarea rapidă și fără contact.

Astfel, fără să fie necesar un paznic care stă non-stop la ușă cu un termometru ineficient și inexact, se poate gestiona inteligent accesul, iar soluția va fi disponibilă și pe viitor, indiferent de ce surprize ne rezervă viitorul.

O altă mare provocare pentru companii și instituții o reprezintă limitarea accesului clienților pentru a putea păstra distanțarea socială și siguranța fiecăruia. Există și aici o soluție inteligentă, Dahua HDBW5241R-ASE, o cameră IP care include softul AI care urmărește traficul și un panou digital pe care se afișează numărul de clienți, dacă este safe să intri sau nu. Este soluția ideală pentru magazine, dar nu numai, poate fi implementată de companii în multiple sclenarii. Puteți vedea mai exact cum funcționează în videoclip.

Există mai multe soluții inteligente de acest fel, pe care companiile și instituțiile interesate le pot explora pe seku.ro.

Galerie foto