Am umblat zilele trecute prin București să testez noul 4G+ de la Orange. Au anunțat săptămâna trecută că momentan au ajuns la 375Mbps în capitală, Cluj și Iași. Am făcut rost de Galaxy S7 de la Samsung România, am luat un SIM compatibil cu rețeaua 4G+ și am testat cât am putut.

Screenshot_20160327-152839

Rezultatele sunt bune, dar nu am ajuns la viteza anunțată în comunicatul oficial. Evident, este o viteză teoretică, maximă. Toți avem nevoie de Internet de mare capacitate și, mai ales pe smartphone, nu vrem să așteptăm mult pentru a accesa fișierele dorite și pentru a descărca documente sau prezentări. Utilizarea video online a crescut la maxim, iar oamenii folosesc servicii de muzică online precum Deezer.

Viteza Orange 4G este în mod constant peste 40/45 Mbps, aproximativ constat și pe download și pe upload. La sediul Orange din Piața Victoriei, unde cumpărătorii pot să testeze și ei viteza 4G+ am atins 110 Mbps dowload și 102 Mbps. Am repetat testele de mai multe ori, fără ca aceste cifre să se schimbe esențial.

Apoi am fost în Herăstrău și am fost surprins să observ și acolo logo-ul 4G+. Nu era anunțat pentru zona aia, cred că doar Victoriei era trecut în comunicatul oficial. Am testat 4G+ în Herăstrău și am obținut 124Mbps download și 30Mbps upload. Mi se pare excelent, chiar dacă nu este viteza maximă.

Cel mai slab rezultat pe 4G+ a fost de 77Mbps download și 46Mbps upload. Nu am observat să aibă undeva nevoie de trecerea pe 3G, cel puțin nu pe unde m-am plimbat eu. De data asta nu am testat apelul WiFi, revin cu informații.