Am avut ocazia să testez Evolio X-Board, un hoverboard adus din China și care este disponibil la un preț foarte bun, în mai multe variante de culori.Pro și contra Evolio X-Board

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și realizarea lui;
– viteza și factorul distractiv;
– autonomia este destul de bună;
– preț bun, este la 1800 de lei acum;

Rămâne de discutat:
– poți cădea destul de serios, mai ales la viteză mare;
– este greu de cărat peste tot;
– se lovește de obstacole sau borduri, plasticul fiind sensibil;

Experiența cu Evolio X-Board

Ca orice hoverboard – sau chiar skateboard obișnuit – este foarte distractiv. Sigur, trebuie să te obișnuiești cu el, nu poți sta pe el chiar din prima. Este un hoverboard inteligent, o placă cu roți, dotată cu giroscop și motor electric, care se controlează prin poziția corpului, ca la Segway. Te apleci ușor înainte, merge înainte, te apleci lateral, cotește. Merge cu pînă la 12 km/h și are autonomie de 75 de minute.

Practic însă, când te sui pe el pleacă de pe loc și fiind rapid te aruncă jos. Copiii s-au prins mai ușor, evident, ei au mers mai bine din prima. Dar, la viteză mare au căzut și ei, cea mare s-a descurcat mai bine, cel mic a mers foarte bine din prima, dar a căzut la viteză mai mare. Are o problemă cauzată probabil de lipsa unei suspensii care să permită trecerea peste obstacole mici. Dacă e o piatră pe drum, pac, roata se blochează și cazi. Dacă ai căzut, el merge mai departe, se duce în prima bordură și se lovește. Ar avea nevoie de senzori de proximitate și de oprire instant când ai sărit jos.

Reîncărcarea este rapidă, cred că într-o oră și jumătate este gata de drum. Din păcate sistemul de încărcare, similar unui laptop ca să fac o comparație, are niște mufe destul de sensibile și abia reușești să nimerești poziția corectă în care se încarcă. O dată a stat în priză fără să facă nimic, nu s-a încărcat.

Viteza este ok, nu ajunge la performanța bicicletei, dar cred că poți ajunge mai repede decât ai merge tu pe jos la destinație. Din păcate nu are un sistem de transport, iar el este greu, are 13 kilograme, deci e dificil de dus în mână. Eu pot, dar un copil sau o o fată nu prea poate să-l țină. Ar avea nevoie de o geantă sau centură care să permită transportarea pe umăr sau în spinare, ca rucsac. Dar ceva foarte rezistent datorită greutății.

Cred că este un gadget foarte distractiv, poate chiar util pentru unii care vor să ajungă rapid la destinație. Dar mai cred că poate vom vedea o ediție nouă, cu îmbunătățiri semnificative față de acest prim model. Nu sunt chestii SF, ci câteva lucruri care ar transforma hoverboardul într-un dispozitiv cu adevărat util.

Pînă atunci, distracție maximă pentru proprietarii Evolio X-Board.

Galerie foto