După ce Samsung, LG sau Microsoft au început să includă în terminalele de top soluții de încărcare wireless, cei de la Ikea au fost primii care au anunțat că vor realiza mobilă cu soluții de încărcare. Pe viitor, seara nu vei mai căuta încărcătorul și cablul, ci vei pune telefonul pe noptieră și se va încărca wireless. Am testat primele prototipuri și ideea este bună.

0007

Este un sistem similar cu încărcătorul wireless Samsung, dar componentele vor fi probabil ascunse în mobilă. Sper, pentru că altfel arată cam nefinisat. De asemenea, husa necesară încărcării este clar un prototip. Dacă telefonul nu include încărcare wireless din fabrică, atunci ai nevoie de această husă.

După ce am rămas fără Galaxy S6 în iunie (apropo, nu l-a regăsit poliția, nu mai visați), am fost obligat să testez sistemul cu un Galaxy S5. Modelul de anul trecut necesită un capac special, care se montează pe spate. O să vedeți în pozele de mai jos. Carcasa a funcționat perfect, dar este rigidă și rotunjită, nu se închide perfect și arată ciudat. Pe scurt, niciun pasionat de lifestyle și design nu va folosi așa ceva (mai sunt și alte păreri pe tema asta).

Pe de altă parte, trebuie spus că sistemul funcționează și pote fi util și acasă și la birou. Se încarcă destul de repede, chiar dacă bateria se încinge datorită încărcării. Se încinge și cu cablul uneori… Nu am avut nicio problemă la conectare și asta înseamnă că tehnologia în sine este foarte ok.

Ideea este bună, dar simpla fază că trebuie să ai carcasă sau că trebuie să poziționezi telefonul pe suport ca să se încarce îi cam taie toate avantajele. Adică faci același efort ca și cu cablul. Sper ca pe viitor sistemul să fie integrat în masă sau să fie integrat în noptieră, iar tehnologia de încărcare wireless să fie deja în telefon. Apoi totul va veni natural și cu siguranță va avea succes.

Abia aștept ca bateriile să se încarce wireless cu adevărat – fără un contact cu vreun suport sau husă!

 

Galerie foto