Am avut ocazia să testez un aspirator sofisticat, Samsung Jet 90 Complete și sistemul de curățare Jet Clean Station. Am remarcat puterea de aspirare maximă, ușurința în utilizare și faptul că poți curăța rapid aspiratorul fără să pierzi vremea. Sistemele de filtrare nu permit prafului să ajungă în aer. Pe de altă parte, soluția este destul de scumpă, iar instalarea nu a fost atât de intuitivă pe cât credeam.
Pro și contra Samsung Jet 90
Avantaje:
- un dispozitiv ultramodern, tehnologizat, puternic;
- filtrare peste tot pentru a elimina praful;
- comod de folosit și interesant, flexibil;
- ajungi rapid unde este nevoie, indiferent de poziție;
Dezavantaje:
- cutii mari, montajul greoi;
- autonomia este limitată;
- preț foarte mare;
Detalii tehnice Samsung Jet 90
Consum: 550W
Putere de aspirare: 200W
Baterie: detașabilă, reîncărcabilă, li-ion
Autonomie: 6-30 de minute, poate atinge 60 de minute economic
Zgomot: 86 dBA
Capacitate stocare: 0.8 litri
Dimensiuni: 250x1136x215 mm
Accesorii: 6 tipuri diferite
Preț: 2.999 lei pe site-ul Samsung România. Suplimentar, stația de curățare cu capacitate suplimentară de stocare costă 699 lei.
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Întotdeaua am fost invidios pe aspiratoarele astea care arată SF. Da, poate nu au ele cea mai mare putere de aspirare, dar parcă faci treaba mai cu drag când arată așa. De-asta am și fost curios să testez sistemul Samsung. Este un fel de Rolls Royce al aspiratoarelor. Sunt simpatici și roboții de aspirare, fac ei ceva acolo pe jos, dar nu se compară cu un astfel de “tun”.
Am aceeași problemă cu praful ca toți bucureștenii. Oricât ai șterge, valuri noi de praf intră pe geam și se așează pe mobilă și pe electronice. Primăvara este dezastru cu plopii canadieni plantați pe vremea lui Ceaușescu, peste tot numai fulgi. E adevărat, de când am pus plase de țânțari, mizeria se prinde și acolo parțial.
Evident, am aspirator clasic tot de la Samsung. Chiar dacă este a doua generație, a fost relativ accesibil și își face treaba ok. Primul a cedat de la praf. La service, oamenii mi-au spus că sud-coreenii nu au atâta praf ca la noi, așa că era oarecum logic să cedeze. Am avut reducere pentru un aspirator nou. A doua generație este mai bine protejată la praf și vasul se spală mai ușor, am luat fără sac.
Ei bine, Jet 90 nu dezamăgește. Este un adevărat gadget, ușor de ținut și poți ajunge cu el oriunde dorești. Are mai multe niveluri de aspirare, mai multe accesorii. Însă am găsit montajul relativ dificil. Am urmat schema din manual și a durat mai mult decât mă așteptam. Apoi, este complicată încărcarea. Bateria trebuie scoasă și plasată într-un suport de încărcare. Se încarcă relativ greu, fiind necesare 45 de minute de încărcare. Iar dacă dai aspirarea pe Turbo, de ține 10 minute, de unde o senzație neplăcută că ai greșit ceva.
Sigur, nu poți face aspiratorul de mână să fie foarte greu. Apoi se vor plânge cei care îl folosesc că fac febră musculară. Este foarte plăcut fără fire, dar rămâne această parte, neplăcută a autonomiei. Pe vitezele mici, aspirarea poate dura până la 30 de minute. Samsung spune că autonomia maximă poate fi 60 de minute, dar probabil în anumite condiții pe care nu le-am descoperit.
Stația de curățare Jet Cleaning Station are sens pentru că vasul aparatului are o capacitate mică. Odată umplut, aspiratorul nu mai merge. Ar trebui să te duci să îl golești des. Așa, pui aspiratorul în poziție pe stația de curățare. Aceasta extrage tot gunoiul și îl duce într-un sac cu o capacitate de 2 litri. Astfel poți face vreo 3 ture înainte să golești sacul. Evident, vei avea nevoie de noi saci ulterior.
Stația a fost simplu de instalat și simplu de utilizat, iar prețul său este ok. Experiența generală a fost plăcută.
Concluzii
Testul cu Samsung Jet 90 Complete și sistemul de curățare Jet Clean Station a fost unul plăcut. Montajul aspiratorului a fost relativ greu. Autonomia este limitată. Dar experiența cu el este foarte plăcută și pare venit din viitor. Sper pe viitor într-un model mai prietenos cu utilizatorul, să aibă și ceva autonomie mai mare, dar și un preț mai accesibil. Rămâne de văzut.
Si eu am un Samsung clasic, de vre-o 12 ani, trage tare in continuare. Nu-l schimb 🙂
 
Da, atâta timp cât merge, nu trebuie schimbat 😉