Pun deocamdată testele de autonomie și de performanță cu Samsung Galaxy Note 8, iar zilele următoare o să termin de scris review-ul complet. Dacă aveți alte întrebări legate de Note 8, lăsați-le în comentarii la final.


Testez Galaxy Note 8 în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Vă puteți înscrie și voi pe site, iar la edițiile viitoare veți putea testa cele mai noi terminale înaintea tuturor.

Mai puteți citi pe blog comparațiile între Note 8 și Galaxy S8 și de asemenea, despre Note 8 și iPhone X, modelul de top abia lansat de Apple.

Autonomia Note 8

După primul test de autonomie chiar mă speriasem și vroiam să comentez relativ negativ, apoi mi-am dat seama că greșesc. Samsung Galaxy Note 8 consumă foartă multă energie dacă lăsați rezoluția ecranului la maxim, luminozitatea la maxim, procesorul să-și facă de cap. Are putere hardware foarte mare, dar în același timp consumă baterie în draci. Primul test a ieșit de 5 ore și 32 de minute cu ecranul aprins, rulând diverse aplicații normale. Practic, dacă stai doar pe telefon, fără nicio setare de Power Saving, se va termina bateria rapid.

Dar există și o veste foarte bună. Am redus rezoluția ecranului la HD, am scăzut luminozitatea la 50% și am activat din setări Power Saving de nivel mediu. Modul extrem nu este tocmai cel mai potrivit, doar în cazuri extreme, așa că nu l-am testat. Dar în mod de Power Saving lejer, Note 8 a atins 12 ore și 32 de minute cu ecranul aprins și rulând aplicații. Cu alte cuvinte, în mod sigur treceți ziua de lucru, pentru că nu țineți ecranul aprins chiar atât de mult pe parcursul unei zile. Doar în zbor poate, dacă vă uitați la filme pe bandă sau jucați jocuri video. Sau dacă citiți vreun ebook pe drum. În rest nu cred că ai cum să ai ecranul activ 12 ore jumătate.

ads

Per-total este o autonomie fair pentru utilizatorul obișnuit. Să nu uităm că autonomia bună este în primele 6-8 luni de utilizare, apoi încep să se distrugă celulele bateriei litiu-ion și scade progresiv autonomia. Se poate schimba acumulatorul, dar numai la service-uri autorizate, alfel riscați.

Performanța Note 8

La capitolul performanțe hardware, Samsung Galaxy Note 8 stă bine, dacă nu chiar foarte bine. Am rulat principalele teste disponibile la ora actuală pe Android. Pentru a completa acest capitol, am să fac și actualizarea software care a venit pentru Note, am să le rulez oin nou apoi, să vedem cum se modifică scorurile. Dar am să le pun în articolul de review. O să pun link acolo după ce îl completez.

Legat de scoruri, procesorul Exynos se descurcă bine, dar uneori Galaxy S8 are scoruri mai mari, poate doar aparent, poate întâmplător. Note 8 are mai mult RAM, dar se pare că testele nu apelează toată memoria sau oricum, acest lucru nu se simte foarte tare.

Scorul Antutu a fost de circa 175.000 de puncte, ceea ce nu e rău, doar să știți că iPhone 8 are 201.000 cu 2GB de RAM. Promit să revin cu scorul după actualizarea software. S-a descurcat bine și cu celelate, fără să fie la niciunul cel mai bun device.

Concluzii

Samsung Galaxy Note 8 este un smartphone foarte bun, poate cel mai arătos din 2017, deși și aici este discutabil. Dar nu este printre cele mai performante modele, iar prețul său este relativ mare. Depinde de fiecare cât de apropiat este de seria Note, cât de mult dorește acest terminal, pentru că în mod practic se justifică greu prețul. Chiar dacă vi-l doriți acum, vor fi cu siguranță reduceri mai spre final de an. Iar în februarie iar o să fie depășit, că se lansează Galaxy S9. Deci, greu de luat o decizie.

Găsiți toate ofertele de preț pentru Galaxy Note 8 în magazinul online Orange, fără conectare costă 969 de euro, iar cu abonamentele speciale Orange prețul terminalului scade.