Am testat proiectorul The Freestyle, actualizat în 2023. Este genul de gadget creat de Samsung pentru tineri, cu design modern, pregătit pentru a fi luat oriunde. Este capabil să înlocuiască un televizor, dar și să asigure proiecții mari pe un perete din grădină sau să asigure atmosfera de discotecă la o petrecere.Scenarii de utilizare

Am remarcat acest device de la prima ediție din 2022. M-am bucurat să aflu în primăvară că Samsung aduce acum o variantă îmbunătățită. Pentru că văzusem un demo anul trecut, utilizarea mi s-a părut extrem de simplă și ușor de realizat. Iar imaginea este acum clar mai bună.

Am folosit proiectorul împreună cu un telefon Samsung Galaxy S23 Ultra, cu ajutorul aplicației SmartThings. Este scenariul ideal pentru fanii companiei. E bine de știut că aplicația este în Google Play și poate fi instalată și pe alte telefoane Android.
Faptul că este un gadget mobil permite utilizarea oriunde. Este plăcut de folosit acasă, sunt convins că modul Ambiental este interesant. Am proiectat pe perete un geam pe care se vedea apusul. Apoi aurora boreală și alte asemenea imagini standard. Am proiectat pe tavan stelele și ne-am uitat la ele.

Proiectorul poate crea imagini cu diagonala de la 30 de inch tocmai până la 100 de inch. Poate fi scos în grădină pentru a proiecta imagini pentru petrecere. Puteți pune muzică de pe Youtube sau direct de pe Spotify pe el, creând ambianța de discotecă.
Ca orice astfel de gadget, poate să înlocuiască cu totul televizorul. Am văzut oameni care sunt deranjați de volumul mare al unui televizor, iar proiectorul nu ocupă prea mult spațiu. Are integrat sistemul Smart TV de la Samsung. Dacă ați avut vreodată televizor inteligent, veți regăsi aceleași opțiuni. Se pot instala aplicațiile favorite de streaming. Se poate reda programul de televiziune prin cablu sau online.

Tinerii sunt convins că se vor obișnui mai rapid cu acest proiector. El are opțiunea de a veni la pachet cu o baterie externă de 32.000 mAh. Este și ea destul de grea, dar ține destul de bine. Iar cu ea se pot face proiecții de oriunde. Cei care călătoresc mult sau pur și simplu își petrec mult timp în aer liber (merg la skate park, la picnic etc.) se vor putea odihni seara urmărind show-urile favorite. Poate proiecta pe orice spațiu drept, fie că este piciorul unui pod, gardul înalt de la școală, baza unui monument din parc. Difuzorul integrat este perfect pentru muzică, filme și chiar jocuri video.

Instalare foarte ușoară

Proiectorul trebuie doar conectat la curent – fie priză, fie la bateria încărcată. După pornire, puteți alege setarea cu telecomanda din cutie sau cu telefonul. Eu am făcut setările din Samsung Galaxy S23 Ultra direct.
Necesită însă contul de Samsung, dar se poate face rapid cu ajutorul contului Google care este oricum pe telefon. Se poate seta direct din telefon dacă nu vă plac telecomenzile.

Aplicația are incluse modurile ambientale cu imagini standard, dar are și meniul de Smart TV. Are același sistem de operare și meniu ca un televizor smart de la Samsung. Sunt toate aplicațiile de streaming, sunt și aplicații suplimentare pentru divertisment.

Desigur, fiind videoproiector poate reda orice de pe telefon. Dar poate fi conectat și prin HDMI, sursa fiind un calculator sau un laptop, sau un dispozitiv Chromecast, decodorul de cablu TV și alte asemenea dispozitive. Puteți reda absolut orice pe el.
Cred că un meci de FIFA proiectat pe un ecran cu diagonală de 100 de inch ar putea fi perfect pentru distracție în timp ce stați pe șezlongul din grădină.
The Freestyle 2023

Accesorii pentru The Freestyle

Samsung are disponibile o serie de accesorii pentru proiector. Întâi este bateria externă specială care se conectează la baza dispozitivului. Este o baterie de 32.000 de mAh și va ține mult și bine. Doar că se vinde separat și costă aproape 700 de lei.
Există o geantă specială în care puteți lua proiectorul pe drum. Foarte utilă pentru cei care merg cu cortul sau fac drumeții mai lungi. Există și o serie de huse de protecție de diferite culori pentru el.

Probabil merge și cu alte baterii externe (cu ieșire USB-C), pentru momentele în care priza este departe. Îmi place foarte mult ideea The Freestyle și cred că va prinde mai ales la generațiile tinere. Vă sfătuiesc să îl luați direct din magazinul online Samsung.

Galerie foto