Am sumarizat mai jos lansările interesante de la evenimentul Samsung de aseară. Pentru că evenimentul s-a desfășurat destul de rapid și au fost foarte multe lansări, am ales 10 lucruri interesante prezentate pe scurt la Unpacked 2019.1) Noul Galaxy Fold – am tot auzit în ultimii ani despre trecerea la un nou format pentru terminalele smartphone și detaliile privind telefonul pliabil au tot circulat în diverse forme pe Internet. Însă trebuie să recunosc că prezentarea de aseară a fost interesantă și modul de utilizare multitasking este foarte interesant. De asemenea, terminalul are dotări tehnice excepționale, deci poate fi o unealtă pentru cei care lucrează intens și călătoresc des. Procesorul puternic, memoria RAM și stocarea uriașă le permit creativilor să lucreze „on the go”. Va avea un preț de circa 2.000 de euro în Europa.

2) Galaxy S10 5G este real – se auzise că vor avea un terminal 5G, iar Galaxy Fold are și el variantă cu tehnologia viitorului, însă și S10 are parte de o ediție cu 5G. Testele realizate în Europa, în condiții de utilizare normală, arată că 5G va oferi viteze de 10 ori mai mari decât 4G, probabil spre 1Gbps, comparabil cu fibra optică. Combinat cu o acoperire mai bună, este posibil ca pe viitor rețelele mobile să concureze real internetul pe cabluri. Iar Galaxy S10 5G va oferi asta entuziaștilor tehnologiei. Terminalul are și dotări excelente, un ecran de 6.7 inch, trei camere foto pe spate, cameră frontală cu senzor 3D, baterie de 4.500 mAh. Singura variantă are 8GB de RAM și 256GB de stocare va costa circa 1.500 de euro.

3) Galaxy Buds completează universul de accesorii – căștile fără fire au autonomie bună, se încarcă wireless în cutia lor pentru transport sau chiar direct la Galaxy S10+ prin tehnologia specială de încărcare wireless. Sunt bine făcute, dar rămâne de testat cât de bine stau în urechi. Deși cred că design-ul căștilor a mai evoluat și nu se mai pune acum problema să cadă. În plus, au preț mai bun decât majoritatea competitorilor. Autonomia este de 5 ore de convorbiri sau 6 ore de muzică, ceea ce pare ok la cât de mici sunt. Probleme ar fi doar la zborurile mai lungi cu avionul.

4) Galaxy 10e aduce tehnologia nouă la un preț mai bun. Este un terminal care merită urmărit de toți cei care sunt foarte atenți la preț, dar are în același timp majoritatea tehnologiilor noi. Mi-a plăcut că este foarte compact și cel mai ușor dintre noile modele. Ecranul este la fel de performant, dar fără margini curbate, diagonala este de 5.8 inch cu formatul nou 19:9. Procesorul este de top, are 6 sau 8GB de RAM, stocare 128 sau 256GB, cameră duală pe spate cu 12 mpx wide-angle și 16 megapixeli ultra-wide și zoom optic 0.5x. Bateria este de 3.100 mAh, are și ea PowerShare pentru a încărca căștile.

5) Galaxy Watch Active – am văzut un nou smartwatch, ceea ce înseamnă că Samsung va continua în direcția asta. Este un gadget premium, are o mulțime de tehnologii noi, funcții interesante și chiar extrem de utile. O noutate în portofoliul Galaxy, Galaxy Watch Active monitorizează foarte precis tensiunea arterială. Descărcați aplicația My BP Lab, aplicație dezvoltată împreună cu Universitatea din California, San Francisco (UCSF), care pe Galaxy Watch Active vă va ajuta să vă monitorizați sănătatea zilnic.

6) Galaxy S10+ este modelul de top – este cel mai bine dotat și cel mai atractiv dintre noile telefoane mobile. Probabil o să fac și eu actualizarea la acest dispozitiv (dar întâi vreau să văd Galaxy Fold). Ecranul este de 6.4 inch, procesorul de top, 8 sau 12 GB de RAM, 128 sau 512GB de stocare internă, variantă cu 1TB intern, baterie de 4.100 mAh, sunt printre primele dispozitive compatibile cu noul WiFi 6 (802.11ax), camera foto triplă care reprezintă o noutate interesantă. Abia aștept să vină la test, probabil în martie, dar o să le văd la Barcelona, probabil luni.

7) Brățările Galaxy Fit – sunt două dispozitive pentru pasionații de sport, una cu mai multe funcții, dar mai scumpă, precum și Galaxy Fit e, care să acompaniese S10 e. Galaxy Fit și Galaxy Fit e încep automat să vă urmărească activitatea atunci când mergeți, alergați, mergeți cu bicicleta, vâsliți, folosiți trainerul eliptic1 sau începeți o sesiune intensă de cardio. De asemenea, puteți selecta din mai mult de 90 de activități diferite în aplicația Samsung Health de pe telefon, iar Galaxy Fit / Galaxy Fit e va începe automat să monitorizeze sesiunea de workout aleasă. În plus, cu funcția de analiză îmbunătățită a somnului și cea de gestionare a stresului, puteți să vă monitorizați starea de bunăstare generală în orice moment al zilei.

8) Samsung Galaxy S10 – chiar și modelul intermediar este super-interesant, un pic mai scump decât versiunea de bază, dar are ecranul curbat și toate tehnolgoiile momentului. Evident, procesorul de top, 8GB de RAM, 128 sau 512 GB de stocare, bateria sa fiind de 3.400 mAh. Are cameră duală pe spate, dar sunt module noi, de 12 megapixeli, iar lentilele sunt wide-angle și telephoto. Chiar dacă S10 e este mai ieftin, acest model are atuurile lui. Iar prețul său rămâne evident sub cel al lui S10+.

9) Adobe Premiere Rush pe telefoanele Galaxy. Este una dintre cele mai populare soluții de editare video, nu exista pînă acum variantă de Android, dar cei de la Adobe spuseseră că lucrează la ea de ceva vreme. S10 va fi primul terminal care aduce aplicația, să vedem condițiile de utilizare. Conform site-ului Adobe, utilizarea normală necesită un abonament lunar de 10 dolari. Să vedem exact cum va fi în oferta Samsung.

10) Instagram Mode – anunțat în parteneriat cu cei de la Instagram, modul special este dezvoltat direct în aplicația foto de pe camera telefonului. Doar selectați din Auto în modul Instagram pentru opțiuni interesante. Abia aștept să testez asta cât de repede este posibil. Au anunțat și un Software Development Kit (SDK) pentru camera foto, ca să facă și alți paterneri astfel de moduri.