Bănuiesc că ați observat deja că în 2019 am acordat tot mai multă importanță canalului de Youtube. Sunt mai multe motive, pe de-o parte m-am convins că textul devine tot mai plictisitor și oamenii încep să prefere video. Pe de altă parte după 13 ani de blog simt nevoia să fac și altceva nou.

Anul trecut, cu doar 4.000 de abonați, am avut peste 300.000 de vizualizări pe Youtube și 2,2 milioane de impresii per-total. Desigur că rămâne mult în urma blogului deocamdată, dar evoluează mult mai rapid. Zilnic sunt abonați noi, clipurile prind vizualizări noi, sunt comentarii noi tot timpul. Încerc să răspund acolo la toate întrebările care apar.

Top 10 video

1) Samsung Galaxy A50 – primul model anunțat din seria A 2019 a fost prezentat oficial la Mobile World Congress anul trecut. Am reușit să îl văd printre primii și modelul m-a impresionat plăcut. El a avut mare succes anul trecut și văd că clipul a reușit să facă peste 26.000 de vizualizări anul trecut. Ulterior modelul a ajuns și la review, dar fiind postat mai târziu nu a prins la fel de bine, a făcut doar vreo 1000 de vizualizări. Unde se vede că oamenii caută și dau click pe primul rezultat, nu pe cel mai bun rezultat.

2) Huawei Mate 20 Lite – mi se pare logic să fie în top pentru că și articolul despre Mate 20 Lite a fost în top 10 articole pe blog. Modelul Mate 20 Lite a fost foarte bun prin raportul calitate/preț și este și la ora actuală printre cele mai accesibile telefoane Huawei care mai includ serviciile Google. Deci rămâne foarte bun și important pentru cei care caută telefoane la preț bun. A făcut pe canalul meu cam 17.700 de vizualizări anul trecut.

3) Samsung Galaxy A7 (2018) – bătălia continuă între modelele Samsung și Huawei, ambele cam la fel de populare. A7 2018 este cam depășit acum, dar el a fost anul trecut o alegere pozitivă datorită prețului foarte bun combinat cu dotări hardware decente. Desigur, noile modele precum A50 sau A70 sunt acum mult mai bune decât acest model, dar prețul său a fost tot timpul un avantaj. A făcut peste 17.000 de vizualizări.

4) Xiaomi Mi 9T Pro – un model de top care a fost lansat la un preț foarte bun, fiind practic unul dintre modelele anului 2019 la capitolul raport calitate/preț. Cei de la Xiaomi au avut mai multe modele care au performat la fel de bine, unele mai ieftine, dar mai slab dotate, unele mai scumpe, dar cu dotări de top. Cred că la momentul ăsta ei și OnePlus sunt liderii adevărați ai industriei, pînă își revine Huawei din problema cu SUA. Clipul a avut peste 10.000 de vizualizări.

5) Xiaomi Redmi Note 8 Pro – alt model excelent prin raportul calitate/preț și un exemplu de urmat pentru cei care vor să vândă telefoane mai ieftine pentru cotă de piață. Din păcate nu au un marketing mai agresiv prin care aceste modele să fie cu adevărat cunoscute în România. Doar cei care cunosc deja brandul Xiaomi sunt la curent cu ofertele foarte bune. Cel mai ieftin smartphone care merită cu adevărat cumpărat și un adevărat flagship printre telefoanele ieftine. A făcut 8.500 de vizualizări. Dar cred că va crește mult și în perioada următoare.

6) Galaxy S8 versus S9 – două modele smartphone despărțite de un an, dar foarte asemănătoare, care sunt foarte căutate de către cei care schimbă telefonul. Am făcut anul trecut și varianta nouă, S9 versus S10, dar nu a prins chiar atât de bine. Acest clip a făcut cam 8.000 de vizualizări în 2019 și are în total peste 20.000 de vizualizări acum.

7) Samsung Galaxy A10 – un telefon ieftin, foarte căutat și foarte apreciat, de fapt un model ieftin care chiar merita cumpărat, spre deosebire de multe alte modele ieftine, dar proaste. Oricum, clipul a avut succes, peste 7.000 de vizualizări și continuă să crească. Cred că A10 va fi în topul căutărilor și în perioada următoare. Oricum, abia aștept să văd noile modele Samsung. Din păcate Huawei a trimis mai puține telefoane la review în 2019 și se pare că vizualizările s-au răzbunat cumva.

8) Samsung Galaxy A70 – alt model excelent pentru compania sud-coreeană și alt exemplu de telefon cu raport calitate/preț foarte bun. Personal l-am tot recomandat pentru cei care căutau un telefon accesibil, dar care să fie capabil să se descurce în orice situație. Are procesor bun, baterie foarte mare, camere foto bune. A făcut per-total peste 5.500 de vizualizări și cred că va fi căutat și în continuare, probabil se va ieftini după ce iese Galaxy A71.

9) Samsung Galaxy A20e – tot aceeași serie, tot de mare succes, modelul puțin mai scump decât A10, dar bine dotat și el. Un telefon bun, care nu te va dezamăgi. Tocmai ce a trecut de 5.000 de vizualizări și continuă de asemenea să fie căutat și în 2020.

10) Samsung Galaxy S10 Plus – modelul de top din primăvara anului trecut a avut de asemenea enorm de multe căutări și toată lumea a vrut să vadă cum se comportă în teste și ce părere au oamenii care l-au testat. A realizat 4.800 de vizualizări și cred că și el va fi căutat în continuare.

Sunt foarte multe clipuri care au avut mii de vizualizări și sunt de asemenea clipuri din anii trecuți care continuă să fie în top. Așa că țineți aproape și dați un subscribe pe canal dacă nu ați făcut-o deja.