Am întârziat un pic cu clasamentul pe 2019, dar vreau să păstrez tradiția și să prezint ca în fiecare an cele mai citite subiecte pe blog. Nici anul ăsta nu au fost în clasament articole despre restaurante, muzică, shaorma, mici, cluburi, manele, politică sau vedete. Sunt în top review-uri de telefoane, articole despre tehnologie, știri IT, adică rămân pe zona dedicată fără a devia prea mult de la subiect.

Cam toate articolele au măcar 500-1000 de cititori, dar articolele de campanie au ajuns anul trecut și la 5.000-10.000 de unici, ceea ce mi se pare un rezultat destul de bun. De asemenea, articolele pentru indexare au avut rezultate bune și continuăm colaborarea cu majoritatea partenerilor din online.

Top 10 articole

1) Cum pui Google Play pe telefon sau tabletă. Un tutorial nemuritor, pe care l-am scris din cauza unei necesități reale și care rămâne foarte căutat. Mai mult ca sigur a crescut pe fondul situației Huawei, dar în continuare sunt magazine online în România care vând telefoanele pe ediția chineză, fără Google Play, iar oamenii se străduiesc să le repare acasă. Normal ar trebui returnate și reclamat vânzătorul. Cam 80.000 de oameni au citit despre asta pe Computerblog.ro.

2) Review Huawei Mate 20 Lite. Un model foarte popular, pe care l-am testat printre primii și care a fost și promovat pe Facebook pe pagina producătorului. Oricum, modelele Lite de la Huawei au devenit tot mai bune în ultimii ani și prețul de la lansare este bun, dar deseori au făcut și reduceri excelente în timp. Chiar și acum Mate 20 Lite este un model foarte bun și mai are și toate serviciile Google, probabil va avea parte și de actualizări. Oricum, cam 71.000 de oameni au citit despre Mate Lite pe Computerblog.ro.

3) Google Pixel 4 XL. Nu am avut telefonul la review, am văzut Pixel destul de târziu și nici nu am avut foarte mult timp cu el, doar o prezentare a funcțiilor și am petrecut cam o oră cu telefonul Google. Totuși, articolul scris în noiembrie a prins foarte bine și avut vreo 65.000 de cititori. E adevărat că traficul a crescut puternic după Black Friday, campania celor de la eMAG a adus foarte mulți vizitatori în săptămânile care au urmat. Iar atunci am scris și articolul despre Pixel 4. Poate că un review complet ar fi prins mai bine, dar nu avem cum să știm acum.

4) Samsung Galaxy Note 10 unboxing. Impresii la prima vedere, dar articolul a prins mai bine decât review-ul acestui telefon. Are și ăla vreo 10.000 de cititori, dar acest unboxing, făcut la timp, a prins peste 60.000 de oameni. Iar video a mers și el foarte bine. A fost cam cel mai popular flagship în România în 2019, peste S10, peste Mate 30 Pro, peste modelele Oneplus. Sigur că a fost detronat de un model lite, dar acolo sunt mult mai mulți oameni interesați.

5) Despre filme și seriale online în România. Iar un articol scris din nevoie, că pe vremea aia era cam plictiseală mare. Netflix oricum aduce doar o parte din filmele și serialele din US, există soluții, dar sunt la limita legii și au declarat de mai multe ori că vor bloca VPN-urile și alte servicii similar. HBO Go are o fracțiune din conținutul american și în plus merge prost rău, nu te poți loga sau se întrerupe în mijlocul filmelor. HBO Go nici acum nu are funcție de a descărca și urmări filmele offline, când nu ai net. Iar Netflix a mers ok în avion, dar dacă cobori în altă țară este foarte posibil să te trezești fără filmele favorite. Oricum, discuția continuă și deocamdată singurele surse sigure de conținut rămân cele ilegale.

6) Reclamații RCS RDS Digi. Am avut servicii RCS RDS dinainte de anii 2000 și de foarte multe ori am avut răspunsuri aiurea de la suport tehnic. Totuși, la un moment dat am scris un articol despre cum poți intra mai rapid în contact cu ei. Sigur, toate informațiile sunt disponibile online, dar este amuzant nu că au avut peste 45.000 de cititori, ci faptul că mulți au crezut că pe Computerblog.ro vorbesc chiar cu oamenii de la RCS RDS. Deși scrie clar despre ce e vorba, se pare că analfabetismul funcțional chiar este o problemă.

7) Concurs Days Gone PS4. Surpriză pentru mine, credeam că maximum de accesări vor fi pe concursurile cu telefoane mobile, dar se pare că anul trecut un joc de PlayStation a fost favoritul publicului. Oricum, este posibil ca nu concursul să fi atras cititorii, ci jocul în sine. Aproape 40.000 de cititori pentru Days Gone și vreau să vă zic că fac tot posibilul să mai prezint astfel de jocuri video și pe viitor. Am mai testat și alte jocuri pentru PS4 și niciunul nu a fost atât de popular.

8) OnePlus 8 Pro. Am tot evitat să scriu pe surse și pe zvonuri, dar se pare că asta vor cititorii, am fost printre primii care au menționat OnePlus 8, următoarea generație OP, care probabil se va lansa în primăvară la Barcelona, iar cititorii nu doar că au citit, dar au dat share la articol, astfel că sunt peste 38.000 de cititori.

9) Motorola One Zoom review
am profitat de lansarea oficială, iar cât timp colegii au participat la un eveniment foto dedicat telefonului, eu am plecat și am făcut review-ul efectiv, am avut video, dar și teste cu camerele foto, iar articolul a prins foarte bine. Cam 25.000 de cititori și o poziție foarte bună.

10) Qualcomm Snapdragon 865 – iarăși o știre relativ recentă care a prins foarte bine. Următorul procesor al companiei americane va motoriza în 2020 principalele telefoane flagship, așa că articolul s-a dovedit foarte căutat, am dat ceva detalii tehnice și ce informații erau publice la data respectivă, iar articolul avut peste 20.000 de cititori.